All about Asian Cinema and more
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Aanraders, Nieuwe anime of manga

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Choon
Forum Monkey
avatar

Pig
Posts : 301
Join date : 2010-05-04
Age : 35

PostSubject: Aanraders, Nieuwe anime of manga   Sat May 22, 2010 5:21 pm

First topic message reminder :

nieuwe anime of manga
of aanraders post ze hier

Macross Frontiermooie serie Very Happy
Back to top Go down

AuthorMessage
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Aanraders, Nieuwe anime of manga   Sat Dec 04, 2010 10:56 am

Hong Kong-based studio Simage Animation & Media LTD has uploaded the surreal children's animated short Temple Rider (奇廟單車遊) in Hi-Def on youtube and while there is no English subtitles to translate the Cantonese dialogue, I'm sure any non-Chinese speaker can comprehend the moral of the story and appreciate the wonderful sketchy animation. Back in November at the 12th TBS DigiCon6, the short received the Hong Kong Regional Award Gold winner and Encouragement Award winner.

The girl in our story (Yan) is a reflection of the new generation in Hong Kong. She is very protective by her family and does not even have the guts to ride on a two-wheel bicycle. One day, she finds a magic temple and her new challengers begins.

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Aanraders, Nieuwe anime of manga   Tue Jan 11, 2011 3:42 am

Aanrader:

Welcome To The NHK

Verhaal:
Since Sato Tetsuhiro, a 22-year-old man, dropped out of university 3 years ago, he sleeps 16 hours a day and goes nowhere but to convenience stores.

One day, he comes to the conclusion that his dropping out and having no job is all because of a giant evil organization: the NHK (Nihon Hikikomori Kyokai), or Japanese Social Withdrawal Association.

Suddenly, a beautiful girl, Nakahara Misaki, appears.

"I've chosen you as my project". Saying that, she hands him a contract by which she will support his rehabilitation.

Will Sato overcome his condition?
Who in the world is Misaki, and what is her goal?
Could this also be a plot of the NHK?


Trailer:


Crappy Engelse beschrijving but still. Erg gave serie. Diep, grappig, gestoord en erg tof.
Back to top Go down
Nick_SN
User
avatar

Posts : 34
Join date : 2010-05-13

PostSubject: Re: Aanraders, Nieuwe anime of manga   Tue Jan 18, 2011 2:47 pm

De meesten van jullie zullen er wel bekend mee zijn, maar hier nog ff stukjes over Evangelion:

Neon Genesis Evangelion :: 10/10


Over Neon Genesis Evangelion (NGE): Qua audiovisuele media beslaat NGE een serie van 26 afleveringen, de film Death and Rebirth (DR), de film End of Evangelion (EoE) en de recente Rebuild films (tot nu toe 1.0 & 2.0 met de overige 2 in de maak).

- Veel fans prefereren de serie te kijken tot aan aflevering 24 (waarvan 21-24 de director’s cuts!) en dit op te volgen met EoE. Deze geeft namelijk een relatief concreter ‘alternatief’ einde, ep25/26 van de serie zijn heel erg abstract. Ikzelf geef echter de voorkeur aan de serie eerst gewoon af te kijken, want ook al was het onder zware financiële druk, op deze manier werd het nou eenmaal gereleased. Daarnaast sluiten vanuit een bepaald opzicht 25/26 en EoE elkaar niet helemaal uit, maar hier kan ik niet verder over uitweiden zonder spoilers.

- DR kan in principe overgeslagen worden. De eerste helft is een samenvatting van de serie t/m ep24 (met miniem verwaarloosbaar extra materiaal, en de tweede helft van deze film is de eerste helft van EoE… Afgezien van de goede editing en de mooie muziek is het dus niet echt de moeite waard, maar je zou het kunnen kijken om vervolgens de eerste helft van EoE over te slaan.

- Ondanks dezelfde basis (film 1.0 is zo goed als puur remake van het eerste deel van de serie) gaat de Rebuild een andere richting op, en is geestelijk vader Hideaki Anno ook niet echt meer aan het stuur. Er zijn pas 2 van de 4 films uit, dus hoe het precies gaat lopen is nog een raadsel, maar denk dus niet dat deze nieuwe films een simpele remake zijn, ze zijn een re-imagining. Kijk alsnog de serie en EoE als je geïnteresseerd bent Wink !


Over de serie zelf:

Neon Genesis Evangelion zette 15 jaar geleden de anime-wereld op zijn kop, en wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als misschien wel de grootste klassieker van de Japanse animatieseries. De serie begint als een vrij standaard ogende Mecha (bestuurde robots) anime, maar ontbloemt in een zeer complex, diep (zowel psychologisch als filosofisch) maar vooral indrukwekkend ongeëvenaard meesterwerk.

In essentie gaat NGE over een aantal tieners die biomechanische reuzen genaamd ‘Evangelion’ moeten besturen om de wereld te beschermen tegen machtige wezens genaamd ‘Angels’. Het verhaal begint in 2015, 15 jaar na een gigantische ramp genaamd ‘Second Impact’ die heel Antarctica deed smelten en een groot deel van de mensheid het leven heeft gekost. Het hoofdpersonage is Shinji Ikari, een teruggetrokken jongen, wiens vader hoofd is van ‘NERV’, de organisatie achter de Evangelion.

Door de mysteries rond de Angels, de fictieve recente geschiedenis, maar vooral ook de Evangelion en de geheimzinnige organisatie(s) blijf je in het eerste deel van de serie geboeid kijken naar de redelijk vette mecha-actie. Er ontvouwt zich een rijk en ingewikkeld verhaal betreffende de oorsprong en de toekomst van de gehele mensheid. Hier zal ik verder niet op in gaan ivm spoilers, maar het is in ieder geval uiterst originele fictie, met diverse religieuze verwijzingen en een filosofische insteek, waar veel uit te halen valt.

In de loop van de serie verschuift op de achtergrond de focus (of moet ik zeggen, breidt zich uit) naar de karakterontwikkeling van Shinji, en ook in de andere personages komt het één en ander teweeg. Halverwege de serie (ep 15 volgensmij) krijgen we al een soort voorproefje van hetgeen het latere deel van de serie (vooral de laatste twee afleveringen) naar ongekende diepte brengt. Op vrij abstracte stream-of-consciousness wijze wordt o.a. Shinji’s geest uitgepluisd, en als je je een beetje kan plaatsen in het personage (laat staan volledig vinden) is dit een verbluffende ervaring. De laatste twee afleveringen zijn dan ook in principe één lange introspectie-sessie, wat een groot deel van de kijkers wel teleurstelde. Het leek een beetje de easy way out, maar die oorzaak lag vooral bij het werkelijk opgeraakte budget. Hideaki Anno kon niet veel anders doen dan heel veel plot te laten liggen, en zich enkel nog te focussen op het binnenste van Shinji met behulp van veel gerecyclede en goedkope animatie, maar creëerde zo juist het deel van de serie dat het voor mij persoonlijk zo veel waarde geeft. Dankzij het succes van de serie kreeg Anno echter later de kans de ontevreden fans alsnog te geven wat ze wilden, in EoE.

Neon Genesis Evangelion is een onvergelijkelijke ervaring, naast het indrukwekkende plot (waar je ook na het zien van EoE nog mee zal blijven puzzelen) is het een duik in de psyche van de mens. Vooral wat betreft dat laatste gaat maker/god Hideaki Anno met deze serie dieper dan alles dat ik eerder gezien heb. Ik zou willen zeggen; verplichte kost voor iedereen, maar enige affiniteit met anime vergroot het plezier natuurlijk wel, anders kan het zijn dat je in de eerste ‘oppervlakkige’ helft van de serie al uitgekeken raakt, wat zonde zou zijn. Geef je het wel een kans, zal je rijkelijk beloond worden, NGE ontvangt bij deze dan ook een 10, die ik maar heel zelden uitreik.Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion :: 9.4/10


End of Evangelion (EoE) gaat verder waar aflevering 24 van de serie stopte. In tegenstelling tot de laatste 2 afleveringen van de serie krijgen we hier en geconcretiseerde conclusie aan het verhaal. Het plot van de serie is ingewikkeld, en het wordt in deze film eigenlijk alleen nog maar ingewikkelder. EoE is ongelofelijk ambitieus, en zonder twijfel een epische cinematische ervaring, al is het alleen al om de beelden. Wat er allemaal precies gebeurd in het laatste deel qua verhaal is lastig te bevatten, ik zie het nu voor de tweede keer en het globale plaatje was me al wel duidelijk maar hoe alles nu exact in elkaar steekt zal ik nooit begrijpen denk ik. Dat is dan ook de enige kritiek die ik heb eigenlijk, alles wat we in de serie hebben gezien laten culmineren in een begrijpelijke afgeronde climax is misschien gewoon een té ambitieus project. Wat niet wil zeggen dat EoE geen geniale poging is, in tegendeel het is een werkelijk indrukwekkende film! Misschien dat ik me later nog bedenk, als ik hem nog eens herzie, maar ik ben nu tweemaal achtergebleven met een toch ietwat onbevredigd gevoel van verwarring wat me ervan weerhoudt een hoger cijfer te geven. Hoe dan ook ben je verplicht deze film te kijken na het zien van de serie Wink.Weet iemand overigens waar ik de Platinum uitgave van de serie voor een redelijke prijs kan krijgen?
Back to top Go down
GoldenApe
AmaZia User
avatar

Cat
Posts : 121
Join date : 2010-05-13
Age : 31
Location : Sneek

PostSubject: Re: Aanraders, Nieuwe anime of manga   Thu Jan 20, 2011 1:22 am

Ik weet nog niet of dit nou een aanrader is of niet, maar in ieder geval is het een nieuwe anime:

Panty and Stocking with Garterbelt

Ik ben momenteel deze anime aan het kijken, een soort Powerpuff Girls on steroids, met wat FLCL en Excel Saga invloeden. Het draait om twee gevallen engelen Panty en Stocking (zo heten ze), die in een soort aardse tussenwereld bepaalde munten moeten verzamelen om weer terug de hemel in te komen. Om de munten te vinden moeten ze evil monsters/geesten verslaan, met behulp van speciale wapens die uit respectievelijk Panty's onderbroek en Stocking's kousen transformeren.
De engelen worden aangestuurd door een zwarte priester, Garterbelt.
Om de boel wat extra randomness te geven is Panty geobsedeerd door sex, terwijl Stocking gek is op snoep en andere zoetigheid.

Het is vooral de stijl die deze serie speciaal maakt. Het is een ongelovelijk abstracte teringzooi aan lijnen, kleuren en text, maar het heeft wel wat. Met name het feit dat de monsters op Power Ranger achtige wijze ontploffen (in Real-Life dus), voegt toe aan het enorme cultgehalte.

Er zijn 13 eps, maar iedere episode bestaat eigenlijk uit 2 mini-afleveringen. Bepaal aan de hand van onderstaande aflevering -1 van mijn favorieten tot nu toe; ik zit ongeveer op de helft nu- of je het gaat checken.

Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Aanraders, Nieuwe anime of manga   Sun Jan 23, 2011 9:45 am

Een nieuwe Anamatiefilm uit Maleisie. Om de grote markt te bereiken is deze wel volledig Engels._________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
GoldenApe
AmaZia User
avatar

Cat
Posts : 121
Join date : 2010-05-13
Age : 31
Location : Sneek

PostSubject: Re: Aanraders, Nieuwe anime of manga   Sun Feb 06, 2011 12:22 am

Sora no Woto
Heb van de week Sora no Woto gezien, een 12-delige animeserie uit 2010. De serie volgt Kanata, een jong meisje dat is aangesteld als nieuwe trompetiste voor een groepje -vrouwelijke- soldaten, gelegerd in een afgelegen dorpje in 'Helvetia', op de grens met 'Romania'. Beide landen zijn lange tijd in een oorlog verwikkeld, maar de laatste jaren is er een staakt-het-vuren opgeroepen om vredesonderhandelingen te bedrijven. Door de oorlog is echter wel een boel moderne (en zelfs futuristische) technologie verloren gegaan, waardoor men grotendeels leeft als in de 18e eeuw.

Ik krijg het idee dat Japanners weinig onderscheid in Europa ziet, aangezien het zich topografisch gezien inderdaad rond de Zwitsers-Italiaanse grens afspeeld, maar het dorpje gebaseerd is op het Spaanse Cuenca, alle plaatsnamen een Frans getal zijn en de Romeinen Duits spreken (en de Helvetianen natuurlijk Japans). Maar dat terzijde.

Sora no woto is een rustige, zeer sfeervolle serie, met fantastische beelden, een geweldige soundtrack en een leuk voortkabbelend verhaal. Deed me een beetje denken aan Haibane Renmei, met de animatiestijl van Baccano!.
Hoewel het onderdeel is van de storytelling dat je als kijker steeds meer leert over de hoofdpersonages, hun verleden en de geschiedenis van de oorlog, vond ik de serie wel enigszins inconsistent in informatieverstrekking. De ene keer laat de serie je alleen weten wat Kanata op dat moment ook zou kunnen weten, terwijl een andere keer volg je juist wel de andere personages, al dan niet in een flashback. Zeker in de latere episodes, als alles een beetje samenkomt, kan dit frustrerend zijn.

Desalnietemin vind ik Sora no Woto absolute aanrader van wie houdt van korte, originele*, rustige maar meeslepende series. Visueel is het absoluut jaw-dropping, met fantastische beelden van het dorpje en de omgeving. De sfeer is gewoon fantastisch, ook met dank aan de -nogmaals- fantastische soundtrack.


*Sora no Woto is onderdeel van het "Anime no Chikara" project, waarbij de anime niet wordt gebaseerd op een bestaande manga-serie, novel of videogame.
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Aanraders, Nieuwe anime of manga   

Back to top Go down
 
Aanraders, Nieuwe anime of manga
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» [Debate] Do you think Mamoru was more romantic in the anime or manga?
» Anime vs. Manga- Hotaru and Chibiusa’s friendship development in S (Overall Impression)
» Random Things You Realized About the Anime/Manga
» My-Otome: Anime or Manga?
» Academy of Magic Character Creation

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
AmaZia :: Forum :: Anime en Manga-
Jump to: