All about Asian Cinema and more
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Asian Drama & Arthouse

Go down 
AuthorMessage
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Asian Drama & Arthouse   Sat May 22, 2010 8:00 am
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Farewell my Concubine   Sun May 23, 2010 8:35 am
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Raise The Red Lantern   Sun May 23, 2010 8:41 am
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
GoldenApe
AmaZia User
avatar

Cat
Posts : 121
Join date : 2010-05-13
Age : 31
Location : Sneek

PostSubject: Re: Asian Drama & Arthouse   Sun May 23, 2010 1:46 pm

Hoort dit topic ook niet gewoon in Asian movies?
Back to top Go down
Nick_SN
User
avatar

Posts : 34
Join date : 2010-05-13

PostSubject: Re: Asian Drama & Arthouse   Sun May 23, 2010 3:00 pm

vroeg ik me ook af ja, waarom Arthouse apart, sowieso is het niet altijd even makkelijk om te bepalen of iets arthouse is of niet
Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Asian Drama & Arthouse   Sun May 23, 2010 3:15 pm

Ik zal het aan Buzzzfuzzz vragen of hij het even wil veranderen. IK KOM ER NIET MEER AAN Evil or Very Mad

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
BuzzzFuzzz
AmaZia Fan
avatar

Posts : 223
Join date : 2010-05-07
Location : Lelystad

PostSubject: Re: Asian Drama & Arthouse   Sun May 23, 2010 10:56 pm

Verplaats in asian movies

_________________
Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Asian Drama & Arthouse   Mon May 24, 2010 2:21 pm

Thank god for drafts Very Happy

Shiki-Jitsu (Japan, 2000)

Verhaal:
Een gedesillusioneerde filmmaker heeft een ontmoeting met een jong meisje dat elke dag hetzelfde ritueel heeft. Ze gaat elke dag uit van het idee dat ze morgen jarig is. Hij probeert met haar te communiceren via zijn videocamera.

Trailer:Love Exposure (Japan, 2008)

Verhaal:
Yu wordt door zijn vader, een priester die zwaar ontgoocheld is geraakt door zijn geheime liefde voor een vrouw, verplicht dagelijks te komen biechten. Omdat hij helemaal niets op te biechten heeft, legt Yu zich noodgedwongen toe op het zondigen. Op zoek naar steeds heviger zondes, ontdekt hij het plezier van voyeurisme en groeit uit tot de koning van de foto-voyeurs. Dan ontmoet hij de liefde van zijn leven en is niets meer zoals het was, zeker niet als de gevaarlijke sekte van de Zero-kerk op het toneel verschijnt.

Trailer:A Snake Of June (Japan, 2002)

Verhaal:
In de Japanse stad zonder naam regent het onophoudelijk. Onder de miljoenen naamlozen die dagelijks hun tijd doorbrengen in anonieme kantoorflats is ook Rinko (Asuka Kurosawa), werkzaam als zielenverpleegster bij een hulplijn voor kankerpatiënten. De jonge vrouw voelt zich gevangen in haar erotiekloze huwelijk met Shigehiko (Yuji Kotari), een man van middelbare leeftijd die na kantoortijd dwangneurotisch schoonmaakt en 's nachts in de woonkamer slaapt. Op een dag wordt Rinko tot haar ontzetting met compromitterende foto's gechanteerd door een mysterieuze fotograaf met maagkanker (Shinya Tsukamoto). Dankzij Rinko's invoelende begeleiding bij de hulplijn heeft de man van zijn zelfmoordplannen afgezien en in plaats daarvan een nieuw levensdoel gevonden: Rinko. Hij stuurt haar een mobiel telefoontje en draagt haar op om allerlei scabreuze handelingen te verrichten in ruil voor de negatieven. Langzaam maar zeker verschuift echter de verhouding tussen chanteur en slachtoffer, en ook Rinko's echtgenote krijgt lucht van de zaak. In de zwoele zomeravond klimt deze bizarre geschiedenis naar een climax. De stem aan de telefoon krijgt contouren, de regen wordt intensiever. Rinko wacht op wat komen gaat.

Trailer:Vital (Japan, 2004)

Verhaal:
Een student en zijn vriendin raken betrokken bij een auto ongeval, waarbij zijn vriendin de dood vindt. Hijzelf lijdt aan geheugenverlies, waardoor hij weer bij zijn ouders moet intrekken. Beetje bij beetje komt zijn geheugen terug, en hij besluit wat later ook weer zijn medische studie op te pikken. Al snel blijkt dat hij echter zijn verleden niet zomaar kan ontvluchten.

Trailer:Sonatine (Japan, 1993)

Verhaal:
Sonatine speelt zich af in de wereld van Yakuza, de Japanse onderwereld. Hier heeft Murakawa (Takeshi Kitano) de reputatie een van de hardste en gewelddadigste gangsters van Tokio te zijn. Hij wil gepast afscheid nemen met een laatste eervolle opdracht. Als in Okinawa een gangsteroorlog ontbrandt ziet hij zijn kans schoon. Aangespoord door zijn baas reist hij met een aantal van zijn bendeleden er heen om orde op zaken te stellen. Door zijn komst slaat de vlam pas goed in de pan. Murakawa leidt zware verliezen en is genoodzaakt zich terug te trekken in een afgelegen villa. Daar wordt de tijd gedood met schijnbaar onschuldige spelletjes en ziet Murakawa zijn groep uiteenvallen.

Trailer:


Dolls (Japan, 2002)

Verhaal:
De film gaat over drie hedendaagse liefdesverhalen die geïnspireerd zijn op het Japanse poppentheater. Matsumoto en Sawako waren ooit een gelukkig koppel dat op het punt stond om in het huwelijksbootje te stappen. Maar door de inmenging van de ouders, die vooral het belang van de familie voorop wilden stellen, werd de jonge man gedwongen tot een vreselijke keuze. Hiro is een eenzame, ouder wordende yakuza leider. Dertig jaar geleden was hij een arme fabrieksarbeider die elke middag in het park zijn vriendinnetje ontmoette. Maar door voorrang te geven aan zijn persoonlijke ambities, liet hij haar staan. Nu keert hij terug naar het park om er oude herinneringen op te halen. Haruna Yamaguchi brengt haar dagen door aan het strand, waar ze naar de eindeloze zee kijkt. Haar gezicht is half omhuld met verband. Voor haar ongeval was zij een gevierde popster die een glamoureus leven leidde. Miljoenen fans verafgoodden haar, maar Nukui was ontegensprekelijk haar meest toegewijde fan. Vandaag wil hij zijn trouw bewijzen.

Trailer:Woman In The Dunes (Japan, 1964)

Verhaal:
Een entomoloog bezoekt een afgelegen gebied van Japan om de plaatselijke insecten te bestuderen. Wanneer hij de laatste bus naar Tokio mist, oppert de plaatselijke bevolking dat hij kan overnachten bij een vrouw die in een huisje in de zandkuil woont. De man stemt toe, maar komt er de volgende dag achter dat de touwladder waarmee hij is afgedaald is verdwenen, zodat hij vast zit in de kuil. Gaandeweg ontdekt hij dat het leven in de kuil en het dorp draait om het voortdurend binnendringende zand: wanneer er niets gebeurt, worden de huizen onder het zand bedolven. Als het zand wordt weggegraven bestaat het risico dat de huizen instorten. Meer en meer berust de man in zijn lot om iedere dag de strijd met het zand aan te gaan. Tegelijk groeit er tussen hem en de vrouw een erotische spanning.

Trailer:Dersu Uzala (Japan/USSR, 1975)

Verhaal:
Een verkenner van het Russische leger die gered wordt in Siberië door een inheemse jager, hernieuwt zijn vriendschap met deze man jaren later als hij terugkeert aan het hoofd van een grotere expeditie. De jager ontdekt echter dat al zijn kennis van de natuur hem niets helpt als hij samen met de verkenner mee gaat naar de civilisatie.

Trailer:Vibrator (Japan, 2003)

Verhaal:
Rei Hayakawa, een freelance schrijfster, hoort stemmen in haar hoofd. Stemmen zoals die van haar moeder die haar vermanend toespreekt, haar roddelende schoolvrienden en ook haar ware gevoelens die ze niet kan uiten. De stemmen brengen haar zorgen, houden haar uit haar slaap, maakt haar tot een drankverslaafde en veroorzaken eetstoornissen. Op een avond ontmoet ze in een levensmiddelenwinkeltje een vrachtwagenchauffeur. De stemmen vertellen haar dat ze bij hem moet blijven. Samen met hem gaat ze op pad en in zijn gezelschap lijken de stemmen te gaan verdwijnen.

Trailer:


It's Only Talk (Japan, 2005)

Verhaal:
Yuko is 35 jaar, vrijgezel, werkloos en aan de medicijnen die ze van haar psychiater krijgt om haar manische depressie te bestrijden. Ze leeft in Kamata Town en verdeelt haar tijd tussen verscheidene mannelijke vrienden die allen hun eigenaardigheden hebben. Haar universitaire klasgenoot, Homma, heeft last van impotentie. "K", die ze via internet kent, is een zelf toegegeven perverseling. Er is ook een jonge gangster, Yasuda, een mede manisch depressieveling. Haar neef, Shoichi, heeft zijn familie verlaten om zijn maîtresse achterna te gaan, die hem vervolgens de bons geeft. Yuko creëert telkens een ander personage voor zichzelf (en een ander levensverhaal) afhankelijk van met wie ze op dat moment aan het praten is. Menselijk contact is voor haar net zo belangrijk als voor anderen, echter haar conditie zorgt ervoor dat het moeilijk is voor anderen om een verwantschap met haar te voelen voor zolang zij dat wil.

Trailer:All About Lily Chou-Chou (Japan, 2001)

Verhaal:
Yuichi is een 13-jarige scholier die het niet makkelijk heeft. Hij wordt vaak gepest en op school staat hij onder grote druk om te presteren. Het enige wat hem op de been houdt is zijn liefde voor zijn favoriete zangeres Lily Chou-Chou, over wie hij een website runt.

Trailer:Nobody Knows (Japan, 2004)

Verhaal:
Geïnspireerd op een waar gebeurd 'fait divers' vertelt deze film over de overlevingsdrang van vier kinderen - Akira, de oudste, is nauwelijks twaalf - die door hun moeder aan hun lot worden overgelaten in een appartementje in Tokio. De kinderen, die absoluut bij elkaar willen blijven en daarom zeker niemand willen alarmeren, moeten hun eigen kleine leefwereld organiseren. De buitenwereld merkt niets van het langzame verval van het ouderloze gezin.

Trailer:


Grave Of The Fireflies (Japan, 1988)

Verhaal:
Seita en Setsuko zijn broer en zus tijdens de Tweede Wereldoorlog in Japan. Nadat hun vader is gestorven tijdens een overzees gevecht en hun moeder is gedood door een luchtaanval, moeten ze naar andere familieleden toe om gesteund te worden. Als die steun op een gegeven moment ook bij hen weggenomen wordt zijn ze alleen nog afhankelijk van elkaar om te zorgen voor onderdak en eten.

Trailer:


Last edited by Zeitgeist on Mon May 24, 2010 5:07 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Nick_SN
User
avatar

Posts : 34
Join date : 2010-05-13

PostSubject: Re: Asian Drama & Arthouse   Mon May 24, 2010 2:36 pm

Held! Very Happy

- Shiki-jitsu is m'n #2 favoriete film aller tijden
- Love Exposure is de beste film van 2009 en staat ook in mijn top 10 aller tijden
- Vital, Woman of the Dunes, Dolls, Dersa Uzala, Nobody Knows zijn ook héle sterke films
- Sonatine & All About Lily Chou Chou vielen me wat tegen, die tweede moet ik echter wel nodig herkijken
- Vibrator wil ik al een tijdje zien
- It's Only Talk heb ik echter nog nooit van gehoord maar klinkt wel heel interessant, bedankt voor de tip! Smile
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Asian Drama & Arthouse   

Back to top Go down
 
Asian Drama & Arthouse
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Asian Drama Club {2nd DRAMA ANNOUCEMENT!}
» Nao's Asian Drama watch
» Yoroboshi-- Blind beggar boy from Noh drama
» [030000] Hyori - Happy Together S1 - Metal Tray Drama (Sung Si Kyung & Bin) [370M/vob]
» Asian Dramas

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
AmaZia :: Forum :: Asian movies-
Jump to: