All about Asian Cinema and more
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Laatste film die je gezien hebt

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Laatste film die je gezien hebt   Sat May 22, 2010 8:22 am

First topic message reminder :

Gisteravond Samurai Princess voor de helft gezien want ik was in slaap gekukeld. Straks maar even herzien.
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com

AuthorMessage
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu Oct 21, 2010 1:21 pm

ADRIFT (Vietnam) gezien en beoordeeld met een 8.5. Duyen denkt dat ze van haar twee jaar jongere verloofde houdt. Maar wat betekent dat eigenlijk ? De naieve bruidegom blijkt een moederskindje en is niet bij machte het huwelijk te consumeren. Via een vriendin komt Duyen terecht in de kringen rond een charmante man van de wereld, met lak aan trouw en moraal, die verwarrende gevoelens in haar wakker maakt. De onervaren echtgenoot kruist intussen het pad van een voor haar vader gevlucht tienermeisje. De broeierige, chaotische stad Hanoi fungeert als decor voor de verkenning van een onbekende wereld van verlangens en eenzaamheid, passie en pijn. Het nog immer communistische Vietnam kent een strenge en op zedelijk gebied conservatieve censuur. Het aanraken van thema's als seksuele problemen en lesbische neigingen is delicaat en een filmmaker die zich juist daar op richt is niet bang uitgevallen....ADRIFT werd in Venetie onderscheiden met de prijs van de internationale filmkritiek en werd mede-ondersteund door het Hubert Bals fonds van het IFFR....Bui Thac Chuyen (1968, Vietnam) studeerde theater en regie aan de Academie voor Theater en Film in Hanoi. In 1991 regisseerde hij zijn eerste korte film ETERNAL SADNESS. In 2006 werd zijn speelfilm LIVING IN FEAR bekroond met de Asian New Talent Award. Zeer mooi sfeervol liefdesdrama en de tweede Vietnamese film in mijn collectie. Je hoeft alleen geen enkele seksuele handeling te verwachten, hooguit een blote rug of onderbroek want zoals je kunt lezen is de sencuur in Vietnam nog behoorlijk streng.NIGHT TRAIN / YE CHE gezien en beoordeeld met een 8. Wu Hongyan is gevangenisbewaakster in het industriele westen van China. Onderdeel van haar grimmige taak is te helpen bij de executie van ter dood veroordeelde vrouwen. Elk weekend maakt zij een flinke treinreis om in een klein stadje mee te doen aan een dansavond voor vrijgezellen. Regelmatig loopt dit uit op passieloze sex, tot ze de mysterieuze Li Jun ontmoet. Li Jun weet echter dat Wu betrokken was bij de terechtstelling van zijn geliefde....In traagvloeiende blauwgrijze tonen onthult NIGHT TRAIN de zielloze kant van het 21ste-eeuwse post-socialistische China: de snelle industrialisatie en het politieke systeem die mens en natuur vermorzelen. In een stijl die herinnert aan Michelangelo Antonioni toont regisseur Diao Yi Nan een onmenselijke wereld waarin een man en een vrouw elkaars geheimen en duistere verlangens trachten te begrijpen...Een mooie maar grauwe naargeestige film die het niet zo prachtige China laat zien. Echte Chinese art-house waar je wel voor in de stemming moet zijn.

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
DonMatta
Forum Monkey
avatar

Rat
Posts : 267
Join date : 2010-05-04
Age : 33
Location : The Netherlands

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu Oct 21, 2010 5:16 pm

Hmmm nog nooit gehoord van 'Night Train'. Eens kijken of ik em kan vinden. Klinkt erg interessant.
Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu Oct 21, 2010 9:34 pm

Echt de moeite waard, ik plukte hem uit de arthousebak bij de FRS.

Wild Card (Zuid Korea) gezien en beoordeeld met een 7.5. In Seoul vinden de laatste tijd extreem gewelddadige overvallen plaats. Vier jongeren terroriseren de stad. Ze knuppelen argeloze voorbijgangers neer, beroven hen en maken zich uit de voeten zonder zich om hun slachtoffers te bekommeren. Team 3 van afdeling moordzaken wordt met deze zaak belast. De ervaren diender Oh Yeoung Dal en zijn onstuimige partner Bang Je Su die wegens onrechtmatig wapengebruik tijdens hun laatste zaak een disciplinaire waarschuwing hebben gekregen en zich zo'n actie niet meer kunnen veroorloven, hebben maar een aanknopingspunt: een bardame die door de vier gangsters verkracht is. Zij is de enige die hen kan identificeren. Ondanks hun voornemens overschrijden de twee politieagenten wederom de grenzen van de wet om de daders te kunnen pakken....Dit bewijst wederom voor mij waarom ik de Koreaanse cinema zo goed vindt: Een politiethriller vol flitsende en ruwe actie, sarcastische humor, goeie acteerprestaties en uiteraard geweld wat absoluut nooit mag ontbreken in het Koreaanse actie genre. We hadden vroeger al ''DIRTY HARRY'' met Clint Eastwood, nou, ik kan je vertellen, in Korea schitteren er tientallen Dirty Harry's op het filmdoek, de een nog harder dan de ander. Leuke film.


_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu Oct 21, 2010 10:55 pm

Rebuild Of Evangelion 1.11 - You Are (Not) Alone


Verhaal:
Tokyo-3 still stands after most of civilization was decimated in the Second Impact. Now the city endures the ceaseless onslaught of the deadly Angels, bizarre creatures bent on eradicating the human race. To combat this strange and ruthless enemy, the government agency NERV constructs a fleet of towering humanoid machines – the Evas – and Shinji Ikari is called into action, reluctantly taking his place at the controls of Eva Unit 01.

Living a life of loneliness and questioning his existence, Shinji struggles to accept responsibility for mankind’s battle for survival in this visually striking rebuild of one of the most important anime of all time. Shinji will fight the Angels alongside the only person who might understand his plight – Rei Ayanami, the elusive and frail pilot of Eva Unit 00. In this film experience not to be missed, Shinji and Rei will struggle to learn a simple truth: when carrying the burden of humanity’s survival on your shoulders, you are not alone.


Trailer:

Ja ik weet dat het geluid crappy is. Kon geen betere trailer vinden.

Waardering:
De serie, voor zover ik hem heb gezien, was me wat saai maar deze film is een stuk rapper qua tempo. Epische gevechten en character development wisselen elkaar af in een erg mooi geanimeerde scifi film die vol zit met religieuze symboliek.

Dit eerste deel smaakt naar meer. Binnenkort dus maar eens Evangelion 2.22 kijken.

Tokyo Fist


Verhaal:
Tokyo Fist is het verhaal van de ogenschijnlijk keurige, hevig gestresste verzekeringsagent Tsuda, die op een dag een oude kennis tegenkomt die beroepsbokser is geworden. Hij maalt niet om het opvatten van de oude vriendschap, maar zijn vriendin - eveneens een keurig kantoortype - ziet dat anders. Zij geeft zich aan de bokser en zoekt aansluiting tot diens mafieuze milieu. Tsuda probeert deze ontwikkelingen aanvankelijk te negeren, maar als de jaloezie in hem eenmaal is opgelaaid, ontpopt hij zich als een geweldenaar, die bij het toedienen van zijn slagen de reglementen van de bokssport geheel uit het oog verliest.

Trailer:


Waardering:
Rocky + Tetsuo: The Iron Man = EPIC WIN
Heerlijk gestoorde en behoorlijk gory boksfilm over 2 dominante mannen en hun strijd om een masochistische en manipulatieve vrouw.

Screw Eye Of The Tiger.. Industrial is veel opzwependere training montage muziek Very Happy


A Scene At The Sea


Verhaal:
Een doofstomme tiener die als vuilnisman werkt, vindt ergens een oude surfplank die hem doet wegdromen. Hij neemt het besluit heel hard te gaan trainen, om op die manier surfkampioen te worden. Zijn eveneens doofstomme vriendin steunt hem bij die onderneming. Hoewel ze gevangen zitten in de stilte, is hun liefde niet minder echt.


Trailer:


Waardering:
Dromerige en lieve tragikomedie van ons aller Kitano.
Veel mooie rustige shots met her en der was quirky humor zoals we van hem geweld zijn.

Ja wat valt er verder over te zeggen. Tis Kitano...
Back to top Go down
Choon
Forum Monkey
avatar

Pig
Posts : 301
Join date : 2010-05-04
Age : 35

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Oct 31, 2010 2:57 pm

A brand new lifeIn a tour-de-force debut lead performance, the eight-year-old Kim Sae Ron plays Jin Hee, a young girl sent to the orphanage by her father (Sol Kyung Gu). After accepting the cruel reality of abandonment, she begins to establish relationships in the orphanage. However, attachment can only lead to pain for Jin Hee as she realizes that the orphanage cannot offer her the new life she needs; it can only be a transfer point to one.
erg mooie film
Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Nov 06, 2010 4:30 pm

De Chinese film ENDLESS WAY gezien en beoordeeld met een 8. Wanneer Ah Ming volwassen wordt moet hij voor de rest van zijn leven aan het werk, hij moet heilig water halen voor zijn familie. Bovendien wordt hij ook gedwongen om met een jong meisje uit een naburig dorp te trouwen en zijn grote liefde, Ah Shui, te verlaten. Na een tijdje blijkt dat de vrouw van Ah Ming niet overweg kan met de zware omstandigheden waarin de inwoners van het dorp verkeren, en verlaat hem dan ook voorgoed. Ah Shui neemt het initiatief en gaat zorgen voor Ah Ming en zijn zieke moeder, en deelt zo hun pijn en verdriet. Het leven krijgt een onverwachte wending als de regering aankondigt dammen en kanalen te maken waardoor het water rechtstreeks in het dorp terecht komt en een betere toekomst in het vooruitzicht ligt. Echter het lot heeft een ander plan voor Ah Ming en zijn familie…Ja, prachtige film waar het verhaal zich afspeelt in authentiek Chinees bergdorp. Kon er aan het begin moeilijk inkomen, maar naarmate ik de bewoners goed leerde kennen ontspon zich een mooi rustgevend verhaal met drama, liefde en een geweldig Chinees landschap....Prachtige Arthouse.

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Mon Nov 08, 2010 10:24 pm

Het Chinese THE PROMISE gezien en beoordeeld met een 5. Van CHEN KAIGE, regisseur van de klassieker ''Farewell My Concubine'' komt dit visueel overdonderende sprookje over ware liefde en de strijd die ervoor gevoerd moet worden. Een arm weesmeisje ontmoet op een dag een machtige tovenares. In ruil voor rijkdom en schoonheid zal het meisje nooit ware liefde kennen. Iedere man waarvan zij houdt komt op gruwelijke wijze aan zijn einde. Als zij verliefd wordt op een woeste krijger met een rood harnas en een gouden masker zal zij er alles aan moeten doen om deze vreselijke vloek te breken. Zal het haar lukken om eindelijk gelukkig te worden ??...Sjonge, wat zonde dat deze film eigenlijk een mislukking is, een leek zal hem misschien geweldig mooi vinden, maar helaas heeft Chen Kaige hiermee een behoorlijke misstap gezet. De kleuren en de kostumering ziet er geweldig mooi uit, maar de Special Effects zijn om te janken, was net of ik naar een Live-action manga verfilming zat te kijken ipv een Fantasy/spektakel film die ZHANG YIMOU zo mooi heeft weten te maken (Crouching Tiger Hidden Dragon, House of Flying Daggers, Curse of The Golden Flower). ZHANG YIMOU is notabene begonnen als cameraman bij CHEN KAIGE en is inmiddels tot ongekende hoogte gestegen in de Aziatische filmindustie. Nee, meneer Chen, ik denk dat je maar niet meer dit soort films moet gaan maken, sorry. Neemt niet weg dat KAIGE natuurlijk ook hele mooie films gemaakt heeft zoals FAREWELL MY CONCUBINE of TOGETHER. Toch een vijfje voor de kostuums en kleurgebruik. Bekende acteurs in deze film zijn Anthony Wong, Nicholas Tse en Cecilia Cheung (voor mij bekend dan).

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Nov 14, 2010 11:38 am

SUZHOU RIVER gezien en beoordeeld met 8.5. In Suzhou River is Shanghai een sombere stad. De straten zijn bruin, de rivier is vuil en huiskamers ogen als holen. Als er al een vrolijke kleur verschijnt, dan blijkt dat het neon-licht te zijn van een nachtclub waar meisjes verkleed als zeemeerminnen rondzwemmen in aquaria. De Chinese regisseur Lou Ye, die ook het scenario schreef, brengt in Suzhou River een ode aan de fantasie. Hij voert een verteller met een videocamera op. Deze verteller krijgt een relatie met een danseres, die op haar beurt het verhaal ontvouwt over een fatale liefde tussen een meisje en een koerier. De raamvertelling ontpopt zich als een stroom beelden van Shanghai, de stad die wordt doorkliefd door de Suzhou-rivier. Het water is in elk deel van de vertelling hetzelfde - als een opslagplaats van geschiedenissen, spullen en geheimen. Lou Ye ziet zichzelf als afgevaardigde van wat hij noemt de 386Mhz-generatie; geboren in de jaren zestig, in de jaren tachtig volwassen geworden en inmiddels over de dertig. Een filmmaker vol contrasten, kortom, voor wie Chinese tradities en MacDonalds elkaar niet per definitie uitsluiten. Dat samengaan van uitersten maakt Suzhou River intrigerend. De film, in Rotterdam onderscheiden met een Tiger Award, omarmt allerlei sferen en stijlen: de bitterzoete smaak van een grote maar onmogelijke liefde, de groezelige werkelijkheid van rondstruinende arbeiders en het voyeurisme van een filmmaker, die toekijkt hoe een danseres zich in een kostuum laat glijden. Lou Ye promoveert de filmcamera tot een oog dat aan de vuile Suzhou-rivier genoeg heeft om een betoverende geschiedenis te zien.

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Mon Nov 15, 2010 9:28 pm

Love & Pop


Verhaal:
Hiromi Yoshii is een highschool studente die, door het verlangen snel geld te verdienen, zich laat verleiden de wereld van het "enjo-kosei" (betaalde afsprookjes) in te stappen.

Clip:Waardering:
In de herkijk. Blijf hem leuk en vreemd vinden. Niet zo realistisch gefilmt als het gelijksoortige Bounce Ko-Gals maar daarom niet minder interessant. Veel maffe camera hoeken, klassieke muziek en een mooi contrast tussen de enerzijds schattige schoolmeisjes en het decadente consumenten gedrag waarbij ze niet schromen om zichzelf te verkopen aan volwassen mannen toch maar die leuke ring te kopen of andere leuke spullen.


The Dog Of Flanders


Verhaal:
Een animatiefilm die zich afspeelt in België in de 19e eeuw. Nello is een arme weesjongen die bij zijn opa woont. Hij kan heel goed tekenen en gaat vaak naar de grote kerk om naar het werk van de beroemde schilder Rubens te kijken. Dan wordt er een wedstrijd uitgeschreven voor jonge kunstenaars. Nello, aangemoedigd door zijn vriendin Alois, wil hier graag aan meedoen. Vervolgens gaat de gezondheid van opa hard achteruit en er is een schuld bij de huisbaas. Kan Nello alle problemen de baas?

Clips: (Zie Youtube voor de rest)


Waardering:
Lang geleden over gehoord. Een anime die qua droefheid te vergelijken zou zijn met Grave Of The Fireflies.
Nu is de DVD out of print, maar dankzij het geweldige internet heb ik hem laatst toch kunnen zien.

Serieus ik wil dat deze weer op DVD komt. Ongelofelijk trieste film (niet zo erg als Grave Of The Fireflies al komt ie wel in de buurt.) en oh zo mooi..
Tevens erg leuk om een anime te zien over een land dat we allemaal kennen. Compleet met klederdracht, weilanden en windmolens.

Prachtige film.


Now I...


Verhaal:
Satoru is een NEET (Not engaged in Employment, Education or Training), een benaming voor jongeren die niet willen of kunnen werken of studeren. De enige keren dat hij zijn kamer verlaat is om de koelkast te plunderen en zelfs dan weigert hij te praten met zijn alleenstaande wanhopige moeder. Zijn moeder probeert hem uit zijn kleine wereld te krijgen door hem aan een baantje te helpen maar dat maakt het niet eenvoudiger voor Satoru.

Trailer:
Niet kunnen vinden

Waardering:
Ook in de herkijk. Voyeuristisch in opzet door een camera die Satoru op haast documentaire achtige wijze volgt, is dit een grauw en intiem Japans drama.
Now, I... laat een stukje van de Japanse cultuur zien die bij veel westerse mensen niet bekend is. Natuurlijk we kennen hier ook gevallen van sociaal isolement maar het NEET en Hikikomori fenomeen in Japan zijn erg extreme vormen hiervan.
De film geeft zoals het een goede documentaire betaamt geen oordeel. Hij toont enkel. Dat heeft zo zijn voordelen als zijn nadelen. Je weet namelijk de oorzaak van Satoru's isolement niet. Aan de andere kant zijn de beelden krachtig genoeg om een beeld te vormen over hoe sociaal in de war dit soort mensen zijn.

Goeie film.
Last edited by Zeitgeist on Tue Nov 16, 2010 1:04 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
DonMatta
Forum Monkey
avatar

Rat
Posts : 267
Join date : 2010-05-04
Age : 33
Location : The Netherlands

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Mon Nov 15, 2010 11:35 pm

Hmm die Dog of Flanders komt me vaag bekend voor. Is deze ooit op TV gekomen hier? Kan zijn dat ik hem verwar met een andere film.

Afgelopen weekend gezien:
My Rainy Days (Tenshi no Koi) 2009Verhaal:
De 17-jarige middelbare scholiere Rio (Nozomi Sasaki) staat altijd in de aandacht vanwege haar schoonheid. Rio zelf daarentegen heeft nooit aandacht voor iemand anders, vanwege een traumatische ervaring in het verleden. Ze heeft alleen vrienden en een vriendje zodat ze daar zelf beter van wordt. Daarnaast is ze ook alleen geïnteresseerd in geld. Op een dag komt ze de 35-jarige docent Kouki tegen en wordt voor het eerst echt verliefd. Ze is verward door het gevoel, en drukt haar oprechte liefde voor Kouki uit. Hoewel Kouki ook geïnteresseerd raakt heeft hij een reden om geen relatie aan te gaan...

Waardering:
Onverwacht leuke en schattige film. Nog niet veel coming-of-age films gezien uit Japan. Maar deze vond ik zeer aardig. Film begint sterk en heeft enkele interessante subplots. Leuk gebruik van comedy en hilariteit om zo wat 'zwaardere onderwerpen' aan te kaarten. Alleen jammer dat er niet al te diep op in word gegaan. Waardoor het tegen het einde eigenlijk gewoon een standaard voorspelbaar filmpje is. Ik zeg toch dat deze bovengemiddeld is mede door de leading roles. Nozomi Sasaki is een babe! Dayum!

Dus, Neph, als je deze nog niet gezien hebt bekijk hem eens. Ik denk wel dat je deze film kunt waarderen. Wink

Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Tue Nov 16, 2010 1:07 am

DonMatta wrote:
Hmm die Dog of Flanders komt me vaag bekend voor. Is deze ooit op TV gekomen hier? Kan zijn dat ik hem verwar met een andere film.

Afgelopen weekend gezien:
My Rainy Days (Tenshi no Koi) 2009Verhaal:
De 17-jarige middelbare scholiere Rio (Nozomi Sasaki) staat altijd in de aandacht vanwege haar schoonheid. Rio zelf daarentegen heeft nooit aandacht voor iemand anders, vanwege een traumatische ervaring in het verleden. Ze heeft alleen vrienden en een vriendje zodat ze daar zelf beter van wordt. Daarnaast is ze ook alleen geïnteresseerd in geld. Op een dag komt ze de 35-jarige docent Kouki tegen en wordt voor het eerst echt verliefd. Ze is verward door het gevoel, en drukt haar oprechte liefde voor Kouki uit. Hoewel Kouki ook geïnteresseerd raakt heeft hij een reden om geen relatie aan te gaan...

Waardering:
Onverwacht leuke en schattige film. Nog niet veel coming-of-age films gezien uit Japan. Maar deze vond ik zeer aardig. Film begint sterk en heeft enkele interessante subplots. Leuk gebruik van comedy en hilariteit om zo wat 'zwaardere onderwerpen' aan te kaarten. Alleen jammer dat er niet al te diep op in word gegaan. Waardoor het tegen het einde eigenlijk gewoon een standaard voorspelbaar filmpje is. Ik zeg toch dat deze bovengemiddeld is mede door de leading roles. Nozomi Sasaki is een babe! Dayum!

Dus, Neph, als je deze nog niet gezien hebt bekijk hem eens. Ik denk wel dat je deze film kunt waarderen. Wink


Weet niet of Dog Of Flanders hier op TV is geweest.. Maar anyway wel een aanrader.


Jou film ga ik eens opzoeken Smile

Voor jou ook wat tips:
-Love On Sunday
-Love On Sunday 2 - Last Words
-Install
-Sasayaki
Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Nov 19, 2010 6:39 pm

THE CHASER gezien en beoordeeld met een 9. Seriemoordenaars: een groter filmcliché is tegenwoordig haast niet denkbaar. Toch weet regisseur Hong-jin Na met zijn volwassen debuut The Chaser een verrassende draai aan het genre te geven door dit keer eens een keer niet een politieagent of een moordenaar centraal te stellen wiens moorden druipen van de symboliek. Seoel, 's avonds. Een jonge vrouw zet in het drukke verkeer haar auto aan de kant, stapt uit, telefoneert, en ontmoet een jonge man. Samen rijden ze naar een achterafstraatje, parkeren, en lopen weg, waarna zij spoorloos verdwijnt. Jung-ho, voormalig rechercheur maar nu pooier, baalt enorm: het is niet het eerste meisje dat bij hem wegloopt met achterlating van een schuld. Hij vermoedt dat iemand anders zijn meisjes steelt en gaat op zoek naar degene die hem zijn werk onmogelijk maakt. De enige hoer die nog tot zijn beschikking staat, Mi-jin, is doodziek en heeft een dochtertje thuis, maar ze sleept zich toch met frisse tegenzin naar een nieuwe klant. Al snel begint Jung-ho te vermoeden dat deze klant, Young-min, wel iets met het verdwijnen van zijn vrouwen te maken kan hebben, en een bizarre ontmoeting tussen beiden leidt uiteindelijk tot de aanhouding van Young-min − die hierop prompt toegeeft de vrouwen vermoord te hebben. Dit is nog maar het begin van het verhaal, het is immers nog steeds onduidelijk wat het lot van Mi-jin is...Uitermate goede Koreaanse thriller, bruut, bot, bloederig en erg spannend, anders kan ik hem niet omschrijven. De film komt wat traag op gang maar vanaf het moment dat Jung-ho de moordenaar toevallig tegenkomt komt de film in een sneltreinvaart en is het genieten geblazen. Alleen het slot is wel een hele samenloop van toevalligheden, maar ach, ik maal daar niet om, dit is een Zuid-Koreaanse topper in al zijn facetten en een vette aanrader voor de genre liefhebber.


_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
DonMatta
Forum Monkey
avatar

Rat
Posts : 267
Join date : 2010-05-04
Age : 33
Location : The Netherlands

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Nov 21, 2010 4:31 pm

Night and Fog (2009)Verhaal:
Ling is een jonge vrouw die in Hong Kong's ghetto Tin Shui Wai woont. Haar man is een slappeling die alleen geïnteresseerd is in het innen van bijstandcheques en niet omkijkt naar zijn gezin. De flm begint aan het einde, waarin de politie de omstandigheden onderzoekt van wat er is gebeurd met Ling, haar man Lee Sum en hun tweelingdochters. Ling blijkt voor haar definitieve breuk met Sum diverse keren te zijn gevlucht èn weer teruggekomen.

Beoordeling:
Redelijk voorspelbaar filmpje over huiselijk geweld. Heb me mateloos geïrriteerd aan die vrouw die telkens het gedrag van haar man goed probeert te praten. Weer teruggaat naar die man. lol Dit is zo'n film die je altijd op woensdagavond op RTL4 ziet. Van die zogenaamde 'waar gebeurde verhalen'. Enige pluspunt is Simon Yam. We zien hem bijna alleen maar in de Hong Kong action movies maar hier zet hij wel een sterke rol neer. Beetje teleurstellend dit filmpje. Had meer ingezeten.

Trailer:

Back to top Go down
BuzzzFuzzz
AmaZia Fan
avatar

Posts : 223
Join date : 2010-05-07
Location : Lelystad

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu Dec 02, 2010 12:07 am

Dream home
wow wat is dit een gave Slasher zeg!!!


_________________
Back to top Go down
DonMatta
Forum Monkey
avatar

Rat
Posts : 267
Join date : 2010-05-04
Age : 33
Location : The Netherlands

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Dec 05, 2010 2:33 pm

Reign of Assasins 2010


Verhaal:
Een gepensioneerde huurmoordenares (Michelle Yeoh) wordt gedwongen haar rustige leventje op te geven als haar voormalige collega's naar haar op zoek zijn. Ze willen het lichaam van de Bodhidharma naar zijn laatste rustplaats brengen.

Review:
Musa The Warrior meets crouching tiger hidden dragon. Letterlijk. Want de hoofdrollen worden vertolkt door Michelle Yeoh en Woo-sung Jung. Deze film past ook helemaal in het rijtje van CTHD, Hero, House of Flying Daggers en Red Cliff. Niet veel verwacht van deze film eigenlijk maar heeft me toch positief verast. Gewoon een goede Wuxia film met hier en daar wat komedie ertussen. Toch vond ik hem redelijk donker. Zeker in vergelijking met andere films in dit genre. Ook hier weer een romantische inslag. Michelle Yeoh is altijd goed en Musa The Warrior speelt zijn rol ook goed. Ik zeg, een leuke popcorn film voor als het buiten veel te koud is. En zeker een aanrader als je fan van het genre bent. Oh en de film heeft John Woo als co-director. Dus dat kan ook zeker geen kwaad. Wink

Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Dec 05, 2010 5:44 pm

My Neighbor Totoro


Verhaal:
Twee meisjes verhuizen met hun vader naar het platteland om in de buurt te zijn van het verpleegtehuis waar hun moeder ligt. Satsuki en Mei ontdekken dat het nabijgelegen bos bevolkt is door wonderlijke wezens. Ze raken al snel bevriend met deze buren en beleven magische avonturen.

Trailer:


Waardering:
Iedereen loopt altijd de recente films van Miyazaki de hemel in te prijzen maar hebben vermoedelijk niet zijn oudere werk gezien (of zijn heidenen en kunnen enkel moderne animatie waarderen).
My Neighbor Totoro is het schoolvoorbeeld van dat je niet een ingewikkeld verhaal nodig hebt om een goeie film te maken.
Ondanks dat het een kinderfilm is, is Totoro niet denegrerend zoals zoveel Amerikaanse kinderfilms. Ja er zitten kinderen in die lieve pluizige monsters in het bos vinden en samen met hen avonturen beleven, maar het wordt allemaal op een serieuze manier gebracht. Heck, Totoro wordt in de film beschreven als een mytisch wezen wat koning van het bos is. Een die de wind kan beinvloeden en de planten kan laten groeien.
Ya know.. Zoals dat rare hert in Princess Mononoke.
En de volwassenen in de film praten over hem als zijnde hij een god is. Wat overigens niet vreemd is gezien het Shinto geloof in Japan.

But I digress.

Ondanks dat ik het einde wat afgeraffeld vind (iets wat ik wel vaker vind bij Miyazaki's films) is deze film een van zijn beste films. De fim heeft iets magisch en je leeft mee met de kinderen in hun leuke maar ook minder leuke ervaringen.

Go see Smile
Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Dec 05, 2010 6:08 pm

Ambiguous


Verhaal:
Vijf mensen ontmoeten elkaar via internet en starten een zelfmoord club. Ze ontmoeten elkaar bij één van de leden thuis, daar discussiëren ze over de redenen waarom ze dood willen.

Trailer:
Niet gevonden

Waardering:
Pink Film is zo'n genre wat veel mensen gelijk zullen afdoen als porno.
De waarheid is echter anders. Ja Pink Film heeft altijd een aantal (softcore) sex scenes. Wat anders is aan westerse erotiek is dat het genre doorgaans probeerd om ook echt een verhaal te vertellen. De sex is vaak onderdeel van het leven van de personages.

Zo ook in ambiguous.
De hoofdzaak van de film is hun wens om zelfmoord te plegen. De personages in de film zijn stuk voor stuk eenzame mensen die een uitzichtloos bestaan lijken te hebben.
Als ze uiteindelijk bij elkaar komen en tijdens hun laatste uren samen aan de praat raken over het hoe en waarom, beginnen ze in te zien dat het leven niet zo zwart wit is als ze aanvankelijk dachten. Vriendschappen/relaties worden gevormd welke allemaal invloed zullen hebben op hun uiteindelijke beslissing.

Ambiguous is misschien low budget en hij is maar een uur lang, maar in dat uur zie je mensen groeien, beslissingen nemen die letterlijk de rest van hun leven beinvloeden.


Goeie film.
Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Mon Dec 13, 2010 10:32 pm

Outrage


Verhaal:
'Outrage' vertelt het verhaal van een machtsstrijd tussen een aantal misdaadorganisaties in Tokio. Baas Sekiuchi van de Sannokai, een grote overkoepelende misdaadorganisatie in de Kanto-regio, roept zijn luitenant Katô (Tomokazu Miura) en zijn rechterhand Ikemoto (Jun Kunimura) van de Ikemoto-gumi tot zich. Hierna geeft Katô Ikemoto de opdracht om de losstaande Murase-gumi zo ver te krijgen zich bij de Sannokai aan te sluiten. Vrijwel direct schuift Ikemoto de klus weer door naar de ondergeschikte Ôtomo (Takeshi Kitano) en zijn bende, die altijd de lastige en onpopulaire klusjes toebedeeld krijgen...

Trailer:


Waardering:
De nieuwe Kitano.
Kitano gaat hier weer terug naar zijn roots. Sort of.
Outrage is een Yakuza film, maar heeft toch ook een beetje een sfeertje van dat het genre op de hak wordt genomen. Er zit flink wat zwarte humor in de film.

Ook is Kitano niet te zuinig qua geweld. En geen CGI bloed dit keer. Nee als de drugs dealende noodle kok in elkaar wordt gerost door de Yakuza en een stel eetstokjes in zijn oor krijgt geramd spettert het nep bloed vrolijk rond.

Wat ik een beetje vind tegenvallen aan Outrage is het begin. De film komt behoorlijk traag op gang bestaat aanvankelijk vooral uit wat ik noem 'Yakuza Politics'. bendes worden door de clan leider tegen elkaar uitgespeeld, etc. maar het blijft aanvankelijk bij veel praten en schreeuwen. Tevens moet je erg goed opletten wie nou tegen wie wordt uitgespeeld anders raak je volledig de draad kwijt.
In de tweede helft barst echter de pleuris los en dat komt de sfeer ten goede. Niet dat het echt spannend wordt, maar het tempo ligt wat hoger dan in de eerste helft en de actie is tof.

Ik ben er een beetje in dubio over. Tis niet Kitano's beste film, maar ook niet zijn slechtste.
En hij is beter dan Brother.
Ik ga hem binnenkort nog maar eens kijken.


Ghost In The Shell 2.0


Verhaal:
Alles speelt zich af in 2029. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ideale topagent, de 'Puppet Master' gemaakt. Deze is niet menselijk, heeft geen lichaam en kan zichzelf verplaatsen via de elektronische snelweg, het net. Wanneer hij beslist om zichzelf een fysisch lichaam te geven, voelt het Ministerie zich bedreigd. Daarom schakelt het de hulp in van Section 9, een geheime organisatie die voor de overheid klusjes moet opknappen. Het is de taak van Motoko Kusanagi, een cyberagente om samen met haar partner op de 'Master' te jagen. Maar de 'Master' ziet in haar echter de kans op een extra-elektronisch leven en biedt haar dan ook de eeuwige wijsheid aan in ruil voor haar lichaam.

Trailer:


Waardering:
Ghost In The Shell is een van mijn favoriete films.
Ik heb er door de jaren heen al meerdere versies van gehad en nu op Bluray. De 2.0 versie wel te verstaan. Wat zoveel inhoud als dat bepaalde scenes zijn vervangen door CGI.
Waarom? Al sla je me dood. En om eerlijk te zijn kwam de vergelijking met die nieuwerwetse Star Wars versies in me op.
Zit je lekker naar Ghost In The Shell te kijken komt er ineens een compleet uit de toon vallende CGI scene langs.
Nee deze 2.0 versie is niet echt een succes. Geef mij het origineel maar.


Back to top Go down
GoldenApe
AmaZia User
avatar

Cat
Posts : 121
Join date : 2010-05-13
Age : 31
Location : Sneek

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Tue Dec 14, 2010 11:45 pm

Thanks, ik was al heel erg benieuwd hoe zowel Outrage en GitS 2.0 zouden zijn. Outrage zal ik zeker binnenkort een keer checken en nu kan ik tenminste met een gerust hart de originele GitS kopen.
Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Wed Dec 15, 2010 12:58 am

GoldenApe wrote:
Thanks, ik was al heel erg benieuwd hoe zowel Outrage en GitS 2.0 zouden zijn. Outrage zal ik zeker binnenkort een keer checken en nu kan ik tenminste met een gerust hart de originele GitS kopen.

Koop van GitS de UK special Edition DVD(of die UK Duo pack DVD met GitS 2. GitS 2 op bluray schijnt qua subs een drama te zijn.). De bluray heeft ook het origineel erop maar is een werkelijk waardeloze transfer. Volgens mij hebben ze gewoon de VHS versie 1 op 1 op de Bluray geplakt.
Back to top Go down
DonMatta
Forum Monkey
avatar

Rat
Posts : 267
Join date : 2010-05-04
Age : 33
Location : The Netherlands

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Wed Dec 15, 2010 10:22 pm

Ik kijk erg uit naar Outrage. Brother vond ik goed dus dan zal ik deze ook wel goed vinden.
Back to top Go down
Splendid Film
Newbee


Posts : 3
Join date : 2010-10-19

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu Dec 16, 2010 1:48 pm

Ong Bak 3

The final battle between Good and Evil!

Tien (Tony Jaa) heeft alles verloren: zijn vader, stiefvader en broers werden vermoord. Hij is aan het eind van zijn krachten en verliest ook nog eens de vechtkunst waarvoor hij zijn leven lang heeft getraind. Tien is gevangen genomen door lord Rajasena (Sarunyu Wongkrachang) die hem tot 13 gruwelijke folteringen veroordeelt. Dankzij de goede zorgen van de dorpelingen komt hij er langzaamaan weer bovenop. De gebroken muay-thai krijger Tien probeert de demonen uit de duistere kant van zijn ziel te beteugelen. Door meditatie en discipline leert hij ‘natayuth’, een nieuwe vechtkunst die hem sterker maakt dan ooit. Zo start Tien zijn voorbereiding om wraak te nemen op zijn kwelgeesten Demon Crow (Dan Chupong) en Rajasena...

Back to top Go down
http://splendidfilm.hyves.nl/
DonMatta
Forum Monkey
avatar

Rat
Posts : 267
Join date : 2010-05-04
Age : 33
Location : The Netherlands

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Dec 24, 2010 12:06 am

Mongol - 2007Verhaal:
Deze film vertelt het verhaal van de jonge Temudzhin Khan. Na een moeilijke jeugd te hebben gehad, waarin zijn vader werd vermoord en de gehele veestapel van zijn familie was ontnomen, groeide Temudzhin uit tot leider van alle Mongoolse stammen: Genghis Khan. Onder zijn leiding beleefde het Mongoolse imperium zijn hoogtepunt, een periode waarin hij rond het jaar 1200 maar liefst de helft van de bekende wereld wist te veroveren.

Waardering:
Enigszins teleurgesteld in deze film. Had veel potentie IMO maar werd maar deels waargemaakt. Trage film waarin vrij weinig gebeurt. Personages komen afstandelijk en kil over waardoor ik niet echt in de film kwam. Het laatste deel was wel cool gedaan maar dan ineens wint hij die laatste veldslag door de donder. Yeah right....lol Dat was erg slecht. Eigenlijk net toen het interessant ging worden. Dat Genghis Kahn begint te veroveren stopt de film. Wel mooi camerawerk en prachtige landschappen en beelden.
Back to top Go down
BuzzzFuzzz
AmaZia Fan
avatar

Posts : 223
Join date : 2010-05-07
Location : Lelystad

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Jan 01, 2011 7:34 pm

Ong bak 3 is echt een bagger film sorry

Wat een onzin was dat zeg.
De film was echt te slecht. helft van de gevechten zijn in een soort van droom wereld en gebeuren niet eens echt!
ik vond de film echt een brand in een bejaardentehuis.

_________________
Back to top Go down
DonMatta
Forum Monkey
avatar

Rat
Posts : 267
Join date : 2010-05-04
Age : 33
Location : The Netherlands

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Jan 09, 2011 10:26 pm

Election 1 (2005)Hong Kongs oudste triade staat op het punt een nieuwe leider te kiezen, totdat blijkt dat het heilige symbool, een staf met een drakenkop zoek is. Vijf regionale leiders, bekend als de Tijgers, gaan tot het uiterste om de staf terug te vinden, voordat de diverse individuele belangen een bedreiging kunnen vormen voor de gemeenschap.

Ik las ergens dat Johnnie To de leegte vulde die John Woo achterliet toen hij naar Hollywood ging. LOL Johnnie To is meer John Woo 0.5. Als ik heel eerlijk ben ik dit toch maar een standaard Triad filmpje. Er zijn wel wat leuke momentjes maar niet meer dan dat. Momentjes. Misschien voldeed deze film ook niet geheel aan m'n verwachtingen. Ik had misschien wat meer snelheid in de film gezien. Vooral het middelste deel waar ze allemaal op het politiebureau zitten is erg saai. Nu hopen dat deel 2 beter is.
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   

Back to top Go down
 
Laatste film die je gezien hebt
Back to top 
Page 5 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Crown Lynn on film...... 1949
» The 1943 Film (Claude Rains)
» Cannes Film Festival
» Film Canister Fuel Tank Update
» Quantic Dream's Short Film: Kara.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
AmaZia :: Forum :: Asian movies-
Jump to: