All about Asian Cinema and more
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Laatste film die je gezien hebt

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
AuthorMessage
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Laatste film die je gezien hebt   Sat May 22, 2010 8:22 am

First topic message reminder :

Gisteravond Samurai Princess voor de helft gezien want ik was in slaap gekukeld. Straks maar even herzien.
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com

AuthorMessage
Nick_SN
User
avatar

Posts : 34
Join date : 2010-05-13

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Tue Jan 18, 2011 1:55 pm

Zeitgeist wrote:

Waardering:
Ghost In The Shell is een van mijn favoriete films.
Ik heb er door de jaren heen al meerdere versies van gehad en nu op Bluray. De 2.0 versie wel te verstaan. Wat zoveel inhoud als dat bepaalde scenes zijn vervangen door CGI.
Waarom? Al sla je me dood. En om eerlijk te zijn kwam de vergelijking met die nieuwerwetse Star Wars versies in me op.
Zit je lekker naar Ghost In The Shell te kijken komt er ineens een compleet uit de toon vallende CGI scene langs.
Nee deze 2.0 versie is niet echt een succes. Geef mij het origineel maar.
volledig mee eens, dit had echt niet gemaakt hoeven worden..

Zeitgeist wrote:
Verder de beloofde Aum anime clip:

whaha nice Laughing
Ik heb 'A' & 'A²' ook gezien overigens, heb vorig jaar een kort paper over Aum geschreven, deze films waren een heel interessant kijkje van binnenuit!

Verder leuke reviewtjes de afgelopen maanden, wat films die ik al gezien heb maar ook zeker films die ik nog graag wil zien!
Ik zal ook nog even wat opgraven zometeen Wink


Last edited by Nick_SN on Tue Jan 18, 2011 2:08 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Nick_SN
User
avatar

Posts : 34
Join date : 2010-05-13

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Tue Jan 18, 2011 2:18 pm

Failan :: 8.7/10


Een prachtig drama over een kansloze immigrante die een verblijfsvergunning vergaart door op papier te trouwen met een waardeloze crimineel. De crimineel (gespeeld door Min-sik Choi [Oldboy]) doet dit uiteraard enkel om wat geld te verdienen, en is verder helemaal niet geïnteresseerd. De immigrante (Cecilia Cheung) gaat vervolgens een eenzaam leven van hard werk tegemoet, met als enige houvast (een foto van) haar 'man'. Uiterst ontroerend, met acteerwerk van de hoogste plank, alweer een modern Koreaans meesterwerk.

Rikyu :: 8.5/10


Hideyoshi Toyotomi is een van de allergrootste figuren in de Japanse geschiedenis, in navolging van Nobunaga Oda slaagde hij er in een einde te maken aan de 'Warring States Era' en Japan grotendeels te verenigen eind 16e eeuw. Zijn ambities waren echter groter, zijn volgende doel was om (via Korea) China te veroveren.

Rikyu (Sen) was een monnik in dienst van Hideyoshi, hij was onder andere meester van de theeceremonie en het bloemschikken (ikebana). Hij was echter ook een van Hideyoshi's voornaamste vertrouwelingen. In deze film volgen we de band tussen Rikyu en Hideyoshi, en hoe deze verandert wanneer Hideyoshi er achter komt dat Rikyu sceptisch blijkt te zijn over Hideyoshi's militaire ambities.

Na bijna 18 jaar afwezigheid keerde regisseur Hiroshi Teshigahara (zelf ook o.a. ikebana-meester) terug naar het witte doek, met een film die absoluut niet te vergelijken is met de eerdere surrealistische werken waar hij bekend om staat (Woman of the Dunes, Pitfall, The Face of Another). Rikyu is in principe een historisch drama, maar wat deze film zo bijzonder maakt is de aandacht die besteed is aan de eerder genoemde traditionele kunsten. In essentie is de hele relatie met Hideyoshi maar bijzaak, Rikyu probeert zich juist zo min mogelijk te bemoeien met de politieke intriges en wilt zich eigenlijk alleen maar richten op het beoefenen en het verspreiden van zijn theekunsten.

Teshigahara heeft met veel zorg en respect een serene film gemaakt over Japanse(/Zen) tradities, die tegelijkertijd op zeer boeiende wijze beroemde historische karakters en hun interacties op overtuigende wijze in beeld brengt. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg (tevens Teshigahara's laatste film) 'Princess Goh'.

Yaji and Kita: The Midnight Pilgrims :: 7.8/10


Psychedelische homofiele drugsverslaafde samurai anyone? Shocked Deze film verdient zonder twijfel een plekje in de top 5 mafste films die ik ooit heb gezien (naast o.a. Hause en Naisu no Mori). Midnight Pilgrims is een surrealistische (road) trip door Edo-Japan (al komen ze soms ook per ongeluk in de moderne tijd terecht Laughing ), gevuld met typisch Japanse over-the-top humor. Flamboyante sidecharacters, slechte CGI, en twee acteurs die zich duidelijk hebben vermaakt bij het maken van deze film maken dit tot een hilarische comedy die "alleen in Japan gemaakt had kunnen worden". Verder ook leuke bijrollen van de schreeuwerige Sadao Abe (Maiko Haaaan!, Kamikaze Girls) en de awkward Yosiyosi Arakawa (Survive Style 5+, Zenzen Daijobu).

Noriko's Dinner Table :: 7.7/10


Wederom een opmerkelijke film van Sono. Noriko's Dinner Table speelt zich af ten tijde van de gebeurtenissen van Sono's eerdere film Suicide Club, maar valt in mijn ogen niet te beschouwen als een sequel of prequel*. Dit is een compleet ander soort film, waar het bloed en de grootschalige maatschappijkritiek van Suicide Club vervangen worden door gezinsdynamiek en een persoonlijke zoektocht naar identiteit, veel intiemer dus. Ik zag eigenlijk vooral veel overeenkomsten met Love Exposure, zoals de familie die uit elkaar valt, concepten als 'hersenspoeling' etc. Ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat als ik Noriko eerder had gezien, Love Exposure misschien een iets minder sterke indruk op me zou hebben gemaakt. Ook had de film wat weg van Shunji Iwai's All About Lily Chou-Chou, voor een deel het thema van 'teenage angst' uiteraard, maar eigenlijk vooral het verontrustende gevoel dat het op me overbracht. Net als bij Lily Chou-Chou kon ik me halverwege de film helaas niet echt meer plaatsen in de personages, en ik denk dat weinig westerlingen dat echt kunnen. Die psyche van de hedendaagse Japanse tiener die hier wordt uitgedokterd is volgensmij nooit volledig te bevatten voor een buitenstaander. Zo denk ik er nu over, maar misschien verandert dat ook wel bij een herkijk. Ondanks mijn niet al te spetterende cijfer is dit samen met de andere films hierboven genoemd een onmisbare film voor zij die interesse hebben in de moderne Japanse cinema/maatschappij.

*je hoeft Suicide Club niet te zien om deze film te begrijpen, maar het is wel aan te raden omdat er toch vaak naar verwezen wordt

Moonlight Whispers :: 7.6/10


Twee scholieren worden verliefd en beginnen een relatie. Niet veel later komt het meisje (Satsuki) er achter dat de jongen (Takuya) een klein beetje een pervert is. Ze wordt boos en maakt het uit. Als snel blijkt dat Takuya vrij geobsedeerd is met haar en ookal wilt ze geen relatie met hem wil hij hoe dan ook bij haar in de buurt zijn en haar gelukkig maken, hij wil haar hond zijn zoals hij zelf zegt. Wat volgt is een ingewikkelde sadomasochistische relatie (voornamelijk emotioneel, geen zweepjes o.i.d. Wink ).

Moonlight Whispers is zeer interessant op psychologisch vlak, ookal is het acteerwerk misschien niet van de hoogste plank blijft de film doorgaans geloofwaardig en sympathiseer je met de karakters. Dit is zeker geen oversekste film, net als de twee andere films die ik van Akihiko Shiota zag (Gaichu en Kanaria) is dit een zeer boeiende karakterstudie over marginale jongeren. Ik ga gauw op zoek naar meer van deze ondergewaardeerde regisseur!

Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Tue Jan 18, 2011 9:41 pm
Verhaal:

De gebeurtenissen van 'Silence' spelen zich af in de vroege 17de eeuw, wanneer protestante missionarissen probeerden de weg voor de kerk in het land van de stijgende zon te plavijen. Ze worden in Japan echter zeer ongastvij behandeld. De Portugese missionaris Rodriguez komt in Nagasaki niet alleen aan om het Woord van de Heer te verspreiden, maar ook voor ex-missionaris Ferrera die 20 jaar geleden naar Japan reisde met dezelfde missie. Ferrera besliste echter later geheimzinnig zijn geloof te verlaten. De riskante onderneming van Rodriguez leidt tot schokkende openbaringen..

Trailer:
Niet gevonden

Waardering:
Had weer eens zin in een classic en had laatst deze uit 1971 op de kop getikt.

Ik moest vanwege the spirituele vraagstukken die de film aandraagt een beetje denken aan Ingmar Bergman's The Seventh Seal. Al kijkt die wat lekkerder weg imho.
Silence is prachtig gefilmd maar begint namelijk vrij traag. Echter zodra
Spoiler:
 
, wordt de sfeer een stuk grimmiger.
Dan volgt een nogal wrang relaas van een man wiens geloof ernstig op de proef wordt gesteld.
Niet alleen vanwege de wreedheden van de Japanse overheid maar ook vanwege de dialogen die de essentie van geloof onder de loep neemt.

Goeie film maar je moet er even voor gaan zitten en door het begin heen bijten.


Big Tits Zombie


Verhaal:
Rena Jodo is een stripper die net terug is uit Mexico en ze krijgt een baan aangeboden in een mooi zomerhotel. Helaas blijkt het in een suf stadje te liggen en er is nauwelijks publiek, waardoor alle strippers enorm verveeld raken. Maar wanneer stripper Maria een boek vindt genaamd 'Boek van de Doden' is er al snel genoeg te beleven.... Het hardop lezen van het boek veroorzaakt dat er zombies verschijnen die de wereld willen overnemen.

Trailer:Waardering:
Okay met een titel als Big Tits Zombie weet je eigenlijk gelijk al wat voor soort film het zal worden. Low budget trash met tieten. En dat is precies wat deze film is. En het is verdomd lollig Very Happy
De 3D werkt voor geen meter, maar gezien de film slechts een paar verdwaalde 3D scenes bevat kan je hem net zo goed in 2D kijken.

Tja wat valt er verder over te zeggen. Strippers vs Zombies. En Aoi Sora is lekker.
Voor fans van werkjes als The Machine Girl en dat soort films.


Back to top Go down
GoldenApe
AmaZia User
avatar

Cat
Posts : 121
Join date : 2010-05-13
Age : 31
Location : Sneek

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Jan 21, 2011 8:35 pm

Zeitgeist wrote:

Voor fans van werkjes als The Machine Girl en dat soort films.
Hehe, die verwachting had ik ook toen ik de film ging kijken, maar ik vind The Machine Girl toch echt wel een klasse beter dan BTZ, qua regie en production-value. Aan de andere kant praten we hier inderdaad over typische low budget trash, dus mag je ook niet veel meer verwachten Razz
Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Jan 21, 2011 11:17 pm

GoldenApe wrote:
Zeitgeist wrote:

Voor fans van werkjes als The Machine Girl en dat soort films.
Hehe, die verwachting had ik ook toen ik de film ging kijken, maar ik vind The Machine Girl toch echt wel een klasse beter dan BTZ, qua regie en production-value. Aan de andere kant praten we hier inderdaad over typische low budget trash, dus mag je ook niet veel meer verwachten Razz

Mwoa vond BTZ toch echt een stuk lolliger dan The Machine Girl. Mede door het feit dat ze hier wat zelfbewuster bezig waren dan in Machine Girl. Machine Girl heeft inderdaad wel een wat hoger budget. Maar heeft dan weer geen flamebreathing pussy.
Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Jan 22, 2011 7:38 am

DEPARTURES

Na vele Aziatische actie, horror, martial arts en cultmovies zie ik op
z'n tijd ook regelrechte meesterwerken. Pareltjes als Il Mare, Secret
Sunshine, Nana, Tony Takitani, Megane, A Taste of Tea en Eureka worden
ook nog wel eens overtroffen door BV. DEPARTURES, een film die in 2009
een Oscar won voor beste buitenlandse film. En terecht want dit is nu
een van de mooiste Japanse films in mijn collectie. Een film over leven
en dood die mij verpletterde door de intens mooi gespeelde scenes
tijdens de opbaringsrituelen, maar ook het onbegrip van de buitenwereld
naar het werk van de ''opbaringsspecialist'' toe hakte er flink in bij
mij en of je het wilt of niet, de tranen komen vanzelf bovendrijven.
Natuurlijk mag ook de typische Japanse zwarte humor niet ontbreken. Een
dikke aanrader .

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Jan 22, 2011 7:47 am

TUYA'S MARRIAGE

Prachtig romantisch drama dat zich op de steppe van Mongolie afspeelt.
Het valt me iedere keer weer op dat de manier van filmen en het acteren
in dit genre vaak zeer realistisch overkomt alsof je naar een
documentaire zit te kijken en daarom hou ik wel van dit soort cinema.
Enkele aanverwante voorbeelden zijn ''Himalaya'', ''Mongolian Ping
Pong'', ''Windhorse'' en ''Mountain Patrol'''. Tuya's Marriage sleepte
tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn ''De Gouden Beer''
in de wacht.

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Jan 22, 2011 7:50 am

AT THE END OF DAYBREAK

Dit keer een film uit Maleisie die net zoveel potentie en klasse heeft
als films uit de andere Aziatische landen zoals Japan, Zuid Korea, China
en Thailand. Zat weer te genieten van een fantastische maar ook
grimmige sfeer die me weer aan de buis gekluisterd hield. De eigenlijk
onverwachte wending in het verhaal deed me mond weer open vallen van
verbazing. Deze film zit in een box samen met nog vier Maleisische films
zoals ''Love Conquers All'', ''My Daughter'', ''Rain Dogs'' en ''Woman
On Fire Looks For Water''.


_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
BuzzzFuzzz
AmaZia Fan
avatar

Posts : 223
Join date : 2010-05-07
Location : Lelystad

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Apr 09, 2011 1:40 pm

Ip man zero gekeken wel een aardig film met leuke actiescènes , maar word nu wel beetje teveel fictie.

_________________
Back to top Go down
DonMatta
Forum Monkey
avatar

Rat
Posts : 267
Join date : 2010-05-04
Age : 33
Location : The Netherlands

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu May 05, 2011 4:10 pm

Twee must see's gezien afgelopen weken.

Confessions 2010 - Japan


Story:
De dochter van een toegewijd docente wordt op brute wijze vermoord. Ze verdenkt twee van haar eigen leerlingen als de daders en besluit daarop de school te verlaten, maar niet voordat ze de klas in een ijzige toespraak haar plan om wraak te nemen duidelijk heeft gemaakt. Een serie aan nieuwe bekentenissen volgt, waarin nog meer incidenten ten aanzien van de leerlingen op de school aan het licht komen. Dit heeft schokkende gevolgen.

Heerlijke film. Redelijk orgineel idee en uitstekend gefilmd. De cinematografie is echt mooi. Er zitten enkele prachtige shots in. Er lijkt alsof er een soort filter word gebruikt waardoor de hele film zo'n 'dreamy' look kreeg. Takako Matsu speelt erg goed als de lerares. Enige minpuntje is het ietwat teveel gebruik van doe slo-motion scenes. En het einde was voor mijn gevoel ook een cop out.


I saw the Devil 2010


Story:
Kyeong-Cheol is een gevaarlijke psychopaat die voor zijn plezier mensen doodt. Deze seriemoordenaar vermoordt uiteindelijk het verkeerde meisje, namelijk de dochter van een gepensioneerde politiechef. Haar verloofde Su-Hyeon, een uiterst capabele geheim agent, besluit om zelf achter de moordenaar aan te gaan. Hij belooft dat hij alles zal doen om wraak te nemen, al moet hij zichzelf veranderen in een monster.

Denk aan een mix van 'Oldboy' en 'A Bittersweet Life' en je krijgt deze film. De twee hoofdrolspelers van de twee films spelen nu ook weer samen de hoofdrollen en dat doen ze uitstekend. Een heerlijk kat en muis spel waarbij de muis telkens weer word gevangen door de kat. LOL Uitstekend einde ook dat ik helemaal niet zag aankomen. Mocht je deze film willen bekijken raad ik wel aan om de uncut version te bekijken anders mis je wat smakelijke scenes. Smile
Back to top Go down
BuzzzFuzzz
AmaZia Fan
avatar

Posts : 223
Join date : 2010-05-07
Location : Lelystad

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Wed May 11, 2011 11:27 am

the screen

Op 29 januari 1989 tonen operateurs een film op een groot scherm in het Kamchanod bosreservaat voor een onzichtbaar publiek. Naarmate de film op zijn einde liep, kwamen geesten tevoorschijn. Dr. Yuth is geobsedeerd in het achterhalen van de waarheid van dit mysterie. Samen met zijn vriendin en zijn team probeert hij deze filmvertoning opnieuw te organiseren. Vlug nadat Yuth en team de plannen beginnen te maken, begint de groep dode mensen te zien.

Een onbekende Thaise film, die past in de rij van (Coming Soon, Phobia en Shutter)
De film begint als een soort van Thriller met Dr. Yuth die een echte legende uit Thailand aan het uitzoeken is.
Het verhaal komt langzaam opgang en je zal dus ook weinig schrikken in het begin.
Toen ik zelf na 40 min de hoop begon te verliezen kwam de film los en kreeg ik waar ik op heb zitten wachten, een zeer spannende film met heel, maar ook heel veel schrikmomenten.
Het einde moet je wel even goed opletten, was even aan Brainstormen over Hoe en Wat ?!
Al met al een geniaal einde.

_________________
Back to top Go down
Singha50
Newbee
avatar

Cat
Posts : 2
Join date : 2014-01-21
Age : 54
Location : Hilversum

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Wed Jan 22, 2014 12:31 am

Niet stilgezeten natuurlijk en veel films gezien de afgelopen jaren. Deze zijn van afgelopen jaar.

1895: The legend of Formosa (China 2008)
Aftershock (China 2010)
Voices (Korea 2007)
The Sorcerer an The White Snake (China 2011)
Public Enemy 3 (Korea 2008)
I Wish (Japan 2011)
Raise The Red Lantern (China 1991)
Shinobi (Japan 2005)
Mercury Man (Thailand 2006)
The Beast (Korea 2011)
Blind (Korea 2011)
This Girl is Bad Ass (Thailand 2011)
Painted Skin (China 2008)
Painted Skin 2 (China 2012)
Caterpillar (Japan 2010)
Hara Kiri: Death of a Samurai (Japan 2011)
Wild seven (Japan 2011)
Confession of Pain (Korea 2006)
Naresuan (Thailand 2007)
Siyama (Thailand 2008)
Headshot (Thailand 2011)
Somtum (Thailand 2008)
Like a Dragon (Japan 2007)
Lifeline (Hong Kong 1997)
Yakuza Weapon (Japan 2011)
The Vertical Ray of The Sun (Vietnam 2000)
Mae Nak (Thailand 2012)
The Tower (Korea 2012)
Punished (Hong Kong 2011)
Naked Weapon (Hong Kong 2002)
A Chinese Fairy Tale (China 2011)
Chinese Zodiac (China 2012)
Castaway on The Moon (Korea 2009)
Blood Letter (Vietnam 2012)
The Stool Pigeon (Hong Kong 2010)
Dream Home (Hong Kong 2010)
Soar Into The Sun (Korea 2012)
Confession of Murder (Korea 2012)
Guilty of Romance (Japan 2011)
The Berlin file (Korea 2013)
Bruce Lee My Brother (China 2010)
Lady Furious (Korea 2012)
The Eye (Thai/HK 2002)
Born To Fight (Thailand 2004)
Cold Fish (Japan 2010)
My Sassy Girl (Korea 2001)
Man of Vendetta (Korea 2010)
Udon (Japan 2006)
The Concibine (Korea 2012)
February (Thailand 2003)
Life Without a Principle (Hong Kong 2011)
Time (Korea 2006)
Confucius (China 2010)
Assembly (China 2007)
Deadball (Japan 2011)
Love Exposure (Japan 2008)
A Better Tomorrow (Korea 2010)
Mother (Korea 2009)
Graveyard of Honor (Japan 2002)
Buffalo Girls (Thailand 2012, docu)
Fan Chan (Thailand 2003)
Bangkok Dangerous (Thailand 2000)
Black Rat (Japan 2010)
Zombie Ass: Toilet of The Dead (Japan 2011)
Killer Toon (Korea 2013)
Loner (Korea 2008)
Suicide Circle (Japan 2001)
Electric Dragon 80.000 V (Japan 2001)
Ladda Land (Thailand 2013)
Shark Skin Man and Peach Hip Girl (Japan 1998)
Baby and Me (Korea 2008)
Tom Yum Goong 2 (Thailand 2013)
Man of Tai Chi (USA/China 2013) semi asian
Strange Circus (Japan 2005)
Ploy (Thailand 2007)

En nu bezig met de Koreaanse serie ''Athena: Goddess of War''
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   

Back to top Go down
 
Laatste film die je gezien hebt
Back to top 
Page 6 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Similar topics
-
» Crown Lynn on film...... 1949
» The 1943 Film (Claude Rains)
» Cannes Film Festival
» Film Canister Fuel Tank Update
» Quantic Dream's Short Film: Kara.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
AmaZia :: Forum :: Asian movies-
Jump to: