All about Asian Cinema and more
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Laatste film die je gezien hebt

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Laatste film die je gezien hebt   Sat May 22, 2010 8:22 am

First topic message reminder :

Gisteravond Samurai Princess voor de helft gezien want ik was in slaap gekukeld. Straks maar even herzien.
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com

AuthorMessage
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Wed Aug 25, 2010 3:04 pm

Dit is eerlijk gezegd de eerste film met John Cho die ik gerzien heb, dus kan geen oordeel geven. Ik Vond dat deze acteur zijn rol als advocaat redelijk goed neerzette.

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
BuzzzFuzzz
AmaZia Fan
avatar

Posts : 223
Join date : 2010-05-07
Location : Lelystad

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Aug 27, 2010 12:52 pm

Koreaanse film A million

Ik vond de film slordig en afgeraffeld het acteerwerk vond ik van paar mensen slecht en overdreven.
Verder in begin zie je iemand staan met pistool tegen ze hoofd maar dat klopt totaal niet met het einde van de film leek mij zo.

_________________
Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Aug 27, 2010 5:13 pm

Afgelopen woensdag herzien:

Millennium Actress


Verhaal:
Eén van Japan's grote filmstudio's sluit na een geweldige periode van 70 jaar. Een documentaire-maker krijgt de opdracht een film over de studio te maken en hij concentreert zich op één van de grote sterren, Chiyoko Fujiwara, als middelpunt van zijn film. Na mevrouw Fujiwara gevonden te hebben (ze leeft al jaren als een kluizenares), volgen hij en zijn cameraman haar terwijl zij hen leidt door de geschiedenis van haar leven en carrière.

Trailer:


Waardering:
Vanwege het nieuws van Satoshi Kon's overlijden heb ik mijn wekelijkse slechte film avondje overgeslagen (en gister goedgemaakt met Horror At 37,000 Feet starring William Shatner) en ben ik een van zijn films gaan herkijken. Millennium Actress vond ik gezien de gelegenheid het meeste passen.

Een film over de zoektocht naar een verloren liefde en over de liefde voor cinema.
Zoals in de beschrijving staat, wordt je meegenomen tijdens het verhaal over het leven van een ex-actrice.
De manier hoe dit gebeurd is best wel uniek te noemen. Terwijl Chiyoko aan het vertellen is zie je de geschiedenis tot leven komen. Met als bijkomend punt dat de documentaire maker en zijn camera man worden meegezogen in het verhaal. Ze maken als het ware deel uit van de herinnering in hun beleving Chiyoko's verhaal.
De documentaire maker als groot fan van Chiyoko in een soort van heldenrol en zijn cameraman als sarcastische comic relief die af en toe compleet het spoor bijster is van wat er nou allemaal gebeurd. Je zit dan ook regelmatig te grinniken door zijn opmerkingen als: "Huh?!? Sinds wanneer zitten we in een samurai film?!?" of: "Je outfit past niet in deze tijdsperiode!"
Maar ondanks deze komische stukjes is de film zelf geen komedie. Het is eerder een drama over het tragische leven van een eens zo gevierd actrice.
Dit is echter slechts 1 onderdeel van het plot.

Zoals ik al eerder zei is dit ook een film over de liefde voor cinema zelf. Ten eerste is de hoofdpersoon (de documentairemaker) een groot filmliefhebber die met pijn in zijn hart ziet hoe een eens zo'n grote studio ten onder ziet gaan, maar Kon zelf laat zijn liefde voor film ook op de vrije loop door talloze verwijzingen in de film te stoppen naar andere klassieke films zoals Godzilla en de werken van Kurosawa.

Technisch gezien is de film ook een juweeltje. Er is gekozen voor een vrij serieuze stijl character design (dus geen absurd grote ogen zoals in zoveel anime) en het kleurgebruik is ook erg sfeervol. Ook hier geen fele neonkleuren zoals in zoveel anime maar meer sobere tinten die goed de 'mood' van de film weerspiegelen.
Voice Acting is ook perfect, maar van een big budget anime als dit mag je dat ook wel verwachten.
Als laatste de muziek. Er is gekozen voor een mix tussen klassieke instrumenten en moderne electronische muziek. Een mix van oud en nieuw dus.
Dit geeft de film een vreemd tijdloos gevoel mee waar ik aanvankelijk aan moest wennen.
Hoe meer ik er echter over nadacht begon ik het steeds meer te waarderen omdat het goed past bij de dromerige sfeer die de film uitstraalt. Wat er in het verleden gebeurt is immers slechts een herinnering en de structuur waarmee deze herinneringen worden verteld verloopt ook als een droom (vreemde overschakelingen naar andere tijdperken (waar de camera man zo mooi op inhaakt) en surrealistische gebeurtenissen die slechts toevoegingen zijn dankzij de fantasie van de personages).

Heel verhaal ik weet het, maar ten eerste wil ik hiermee benadrukken hoe ongelofelijk getalenteerd Satoshi Kon was en ten tweede dat dit een pracht van een film is. Zowel binnen de anime wereld als in de film wereld in het algemeen.


Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Aug 27, 2010 9:16 pm

he Good, The Bad, The Weird (Zuid Korea) gezien en beoordeeld met een 8.9. In de jaren '30 komen in het verre oosten een treinrover, een premiejager en een vluchteling bijeen: The Weird steelt een mysterieuze schatkaart van een hoge Japanse ambtenaar. The Bad krijgt betaald om hem terug te halen en The Good jaagt op beiden om zijn inkomen op te krikken. Maar ze worden op de hielen gezeten door talloze, meedogenloze bandieten en het Chinese leger, dat denkt dat de kaart het Japanse bouwplan van een vijandelijk stuk spoorrails bevat. Voortreffelijk gechoreografeerde gevechten op paarden, treinen en motoren dwars door de woestijn van Mantsjoerije, maken van de The Good, The Bad, The Weird een perfecte en ademloze hommage aan de spaghetti-westerns van de jaren '60. Wie van de drie overleeft, laat Zuid Korea's antwoord op INDIANA JONES-ook al is het de meest nonchalante imitatie van de filmgeschiedenis-tot het laatste moment in het ongewisse. Korea's modelregisseur KIM JEE WOON (A Bittersweet Life en A Tale Of Two Sisters) haalde de beste acteurs van het land bij elkaar en schiep een energiek stilistisch meesterwerk over de jaren dertig in het verre oosten, met fascinerend lange close-ups en meesterlijke beelden. Wilder dan het wilde westen en avontuurlijker dan Indiana Jones. Deze topfilm met een mix van diverse genres overschrijdt met z'n adembenemende esthetiek en ijzersterke soundtrack alle grenzen en is zonder meer een aanrader.

Wauw, inderdaad een meesterlijke Koreaanse western van KIM JEE WOON, een regisseur waarvan ik al een paar andere toppers in de kast heb staan. ''INDIANA JONES'' invloeden zijn wel degelijk aanwezig maar moest toch ook vaak denken aan Sergio Leone's ''THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY'' Leukste rol is van SONG KANG HO die ik gelijk herkende uit een andere geweldige misdaadthriller ''MEMORIES OF MURDER''. De Koreaanse Cinema zit behoorlijk in de lift en heeft Japan eigenlijk al van de eerste plaats verdrongen uit mijn top 5.
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
BuzzzFuzzz
AmaZia Fan
avatar

Posts : 223
Join date : 2010-05-07
Location : Lelystad

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Aug 28, 2010 12:38 pm

Japanners maken al heel lang geen goede films meer Very Happy


Ontopic
De laatste film die ik heb gezien is

The victim


Weer een goede Thaise horror.

Visueel erg fijn, al vond ik het eerste deel wat minder. slecht acteer werk en afgeraffeld gevoel wat in midden van de film duidelijk word waarom. Tweede deel van de film vond ik daarom duidelijk veel sterker.
Er moet een beetje opbouw in een film zijn maar het eerste stuk vond ik gewoon niet boeiend
Maar toch dit is weer een hele enge horror en is daarom weer duidelijk dat de toekomst van horror in Azië ligt


_________________
Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Aug 28, 2010 2:37 pm

AS TEARS GO BY (Hong Kong 1988) gezien en beoordeeld met een 8.5. Kowloon: een bouwvallige wijk in Hong Kong waar ontucht, misdaad en geweld dagelijkse kost zijn. Ah Wah (Andy Lau) en zijn rechterhand Fly (Jacky Cheung) gaan achter schulden aan voor rekening van locale bendes. De wanhopige pogingen van Fly om zijn moed te bewijzen en respect af te dwingen, zorgt voor spanningen met andere bendes en brengen de faam en het gezag van Ah Wah in gevaar. Het bezoek van zijn nicht Ah Ngor (Maggie Cheung) doet hem dromen van liefde en een leven weg van de brutaliteit van Kowloon. Maar loyaal tegenover Fly, slaagt Ah Wah er niet in zijn lot te ontlopen.

Ik was blij dat ik ontdekte dat de eerste twee films van de Chinese topregisseur Wong Kar Wai in Nederland uitgebracht zouden worden. Ik heb vandaag de debuutfilm gezien en was natuurlijk aangenaam verrast. Een sfeervolle Cantonese actiefilm vol geweld en en een vleugje romantiek. De stijl waarin deze film gemaakt is Kar Wai op blijven voortborduren in zijn vervolgfilms. Vaste cameraman, de Australier Chris Doyle heeft aan deze film nog niet meegewerkt maar hanteert wel de camera bij de tweede film (Days of Being Wild) en ben daarom razend benieuwd naar deze film, juist omdat ik Doyle een van de beste cameramannen ter wereld vindt en dat komt voornamelijk door zijn gedurfde stijl van filmen. De cast is natuurlijk mooi om te zien met een piepjonge Maggie(l) Cheung en Andy Lau die inmiddels tot mag ik wel zeggen wereldsterren uitgegroeid zijn. Andy Lau heeft buiten zijn carriere als filmster het ook ver weten te schoppen als popster. Verdere films van Wong Kar Wai die bij mij in de kast staan zijn ''Happy Times'', ''In The Mood For Love'', ''2046'', ''Chunking Express'', ''Fallen Angels'' en ''Ashes of Time''.
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
GoldenApe
AmaZia User
avatar

Cat
Posts : 121
Join date : 2010-05-13
Age : 31
Location : Sneek

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Aug 28, 2010 3:43 pm

Laatst ook The Good The Bad The Weird gezien en ik sluit me volledig bij Henk aan. Erg toffe film, veel spectaculaire scenes en leuke karakters. Het einde vond ik wel een beetje te rommelig, maar ik zat echt iedere minuut van de film te genieten.
Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Tue Aug 31, 2010 10:18 pm

A


Verhaal:
De Aum Shinrikyo, een Boeddhistische sekte geleidt door Shoko Asahara. In 1995 was de sekte verantwoordelijk voor de sarin-gas aanvallen in de metro van Tokyo. We zien wat ze eten, waar ze slapen en hoe ze reageren op kritisch onderzoek van de media. We zien ook een aantal lopende processen, en de kritiek vanuit de maatschappij. De focus ligt op Hiroshi Araki, een afgevaardigde van 28. Hij spreekt over het wissen van verlangen voor eten, liefde, seks en familie.

Trailer:


Waardering:
Ik kwam deze documentaire van het weekend bij toeval tegen en gezien ik door de jaren heen geïnteresseerd ben geraakt in sektes, moordenaars, etc. moest ik hem zien.

'A' is een bijzonder intieme documentaire geworden. De documentaire maker (Tatsuya Mori) volgt een aantal maanden lang een aantal leden van Aum tijdens hun dagelijkse leven. Dit levert veel bijzondere beelden op. Zo zie je de leden in de stad bijvoorbeeld een aanvaring hebben met een paar agenten die uit woede om de sarin aanval ruzie zoeken. Hierbij wordt 1 van de leden uiteindelijk onterecht gearresteerd omdat de agent net doet alsof hij door hem is verwond.

Maar ook doen de leden hun best om uit te leggen waarom ze voor dit leven hebben gekozen. Hierbij merk je goed hoe gehersenspoeld (als je het zo kan noemen) ze zijn. Alle lusten zijn slecht en het enige geluk vinden ze in de 'leegte'. Verder is Guru Asahara de bron van alle waarheid en de leden volgens dan ook al zijn instructies tot op de letter.

In hun onderkomen zie je ook massa's propaganda (posters, boeken, trainings videos en zelfs anime(zie clip verderop)

Tatsuya Mori blijft onder dit alles echter objectief en kiest geen kant. Zo helpt hij bij de eerder genoemde valse arrestatie maar schroomt ook niet om de gas aanval aan te kaarten.

Veel pluspunten aan 'A'.

Een minpuntje is de lengte. De film is 2 uur en 15 minuten lang en doordat je continue naar alledaagse dingen zit te kijken voel je dat op een gegeven moment wel.
Hij had me dus iets korter gemogen.

Neemt niet weg dat ik wel onder de indruk was.
Aum is een sekte die nog steeds bestaat (zei het onder de naam Aleph en zonder officiele regieuze status) en Tatsuya Mori een aantal jaar later dan ook een vervolg gemaakt genaamd: 'A' 2
Binnenkort dus eens kijken.

Verder de beloofde Aum anime clip:

Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Sep 03, 2010 7:58 pm

Legendary Assassin (Hong Kong) gezien en beoordeeld met een 6. Op een afgelegen eiland spoort de huurmoordenaar Bo (Wu Jing) de machtige maffiabaas Ma op, brengt hem gewelddadig om het leven en neemt zijn hoofd mee. Maar door het opstekende onweer kan Bo het eiland niet meer verlaten en stuit hij toevallig op de knappe politieagente Hiu (Celina Jade). Ondertussen geeft de woedende weduwe Ma (Noriko Aoyama) haar ondergeschikten opdracht om het lijk zonder hoofd tegen elke prijs te vinden. Nog voordat de criminelen het eiland beginnen uit te kammen op zoek naar Bo, vermoedt Hiu dat er iets misdadigs is gebeurd. Als het hoofdloze lijk door de politie wordt gevonden en Bo verdwenen lijkt te zijn, beginnen voor haar de puzzelstukken in elkaar te passen. Samen komen ze terecht in een kruisvuur van gangsters en collega's van de politie. Ze vluchten weg maar een genadeloze jacht is begonnen...... Twee van de beste actie-choreografen van Hong Kong - Li Chung Chi en Wu Jing hebben met Legendary Assassin een imposante met actie gevulde kaskraker gefilmd met grootse acteurs. Met onder anderen Lam Suet en Wu Jing kent de film een geweldige cast. Een adembenemend eerbetoon aan de bekende Hong Kong films uit de jaren tachtig, een pakkend verhaal en nonstop oosterse vechtkunst. Perfectie met als motto: elke beweging is dodelijk!....NEE, deze film is mij behoorlijk tegengevallen met helemaal geen nonstop actie en martial arts. Sommige gevechtshandelingen zagen er wel leuk uit maar vond het slecht uitgevoerd. Acteerprestaties zijn middelmatig en het verhaal rammelde aan alle kanten. Zonde, had veel meer in kunnen zitten. Wat mij opviel in de aftiteling is dat er veel Thaise techneuten in het productieteam zitten, maar zelfs dat heeft de film niet kunnen redden. Helaas pindakaas.
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Sep 05, 2010 8:19 am

Gisteren Blood & Flowers (Zuid Korea) gezien en beoordeeld met een 9. De 14e eeuw: Goryeo, het Koreaanse rijk, wordt door de Chinese grootmacht Yuan geregeerd. Alleen de Koreaanse koning van Goryeo is de Chinezen nog een doorn in het oog. Telkens weer komt het tot aanslagen op de koning omdat ook de troon moet worden bezet. Maar de lijfwacht van de koning kan al die pogingen verijdelen. Aan het hof van Goryeo is het een publiek geheim dat de koning en zijn trouwste dienaar een liefdesrelatie onderhouden. Om die reden laten de Chinezen de koning trouwen met de prinses van Yuan. Nu is het iedereen duidelijk dat als de koning geen troonopvolger verwekt, hij afstand moet doen van de troon. Maar de koning smeedt een zeer gevaarlijk plan... Regisseur Yoo Ha presenteert met ''Blood & Flowers'' een episch meesterwerk dat op een ware gebeurtenis is gebasseerd. Met schitterende kostuums en adembenemende settings schetst Ha de kleurrijke Goryeo-dynastie inclusief passievolle erotiek en bloedige zwaardgevechten. In Korea baarde ''Blood & Flowers'' alleen al door de ruimdenkende liefdesscenes groot opzien...Dit is op het moment een van de mooiste films uit mijn collectie en ben het helemaal eens met bovenstaande. Schitterende film met een fantastische cast.
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Sep 05, 2010 3:25 pm

Dororo (Japan) gezien en beoordeeld met een 8.8. Krijgsheer Kagemitsu verkoopt zijn zoon Hyakkimaru aan 48 demonen om zo over het land te kunnen heersen. De pasgeborene is zonder organen en ledematen ter wereld gekomen, maar weet te overleven. Hij wordt door zijn moeder te vondeling gelegd en wordt gevonden door een heelmeester. Deze zorgt ervoor dat het lichaam organen en ledematen krijgt. Zijn armen zijn zwaarden waarmee hij al snel leert omgaan. Om een echt mens te worden moet Hyakkimaru alle demonen doden die een deel van hem bezitten. Als hij er een verslaat krijgt hij een lichaamsdeel terug: Tientallen jaren later gaat Hyakkimaru op demonenjacht en begint een onverbiddelijke strijd....Veertig jaar geleden schreef de Godfather van de Manga Osamu Tezuka het verhaal Dororo. Dit fantasy-spektakel is nu eindelijk voor 25 miljoen dollar verfilmd en bevat spectaculaire special effects en geweldige gevechtsscenes van actie-regisseur Siu Tung Ching (Hero, Shaolin Soccer) die fantasy-fans zullen doen genieten.... Nou, ook ik als niet fantasy fan heb genoten van deze heerlijke film vol prachtige personages, kostumering, settings en mooie bedachte wezens zoals een reusachtige baby, levende bomen, bizarre vliegende demonen en nog meer leuke creaturen. cheers
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
BuzzzFuzzz
AmaZia Fan
avatar

Posts : 223
Join date : 2010-05-07
Location : Lelystad

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Sep 10, 2010 12:42 pm

Body 19Thailand
Horror / Thriller
124 minuten

geregisseerd door Paween Purikitpanya
met Arak Amornsupasiri, Ornjira Lamwilai en Kritteera Inpornwijit

Student Chon wordt geplaagd door nachtmerries waarin telkens weer een jonge vrouw wordt afgeslacht. Hij zoekt hulp bij psychiater Dr. Usa, die denkt dat de dromen slechts een symbolisch karakter hebben. Echter worden Chons hallucinaties bittere ernst en vallen er op mysterieuze wijze de eerste doden die allen verband schijnen te hebben met zijn dromen. Doch het ergste moet nog komen...

De film heeft een goed verhaal te bieden met een mooi plot aan het einde.
Een mooi duistere sfeer en een redelijk goede spanning die echter halverwege af en toe wat wegzakt. Maar hoe meer de film op gang komt hoe beter het word en hoe meer gore er aan te pas komt.
De Special effects zijn aan begin slecht maar na 20 min vond ik ze heel goed. maar aan de geest van de hoofdpersoon heeft dit misschien een reden.

BestsellerZuid-Korea
Horror/Mystery
117 minuten

geregisseerd door Jeong-ho Lee
met Jung-hwa Uhm, Seung-yong Ryoo en Sung-min Lee

De bestseller schrijver Baek Hee-soo zijn boeken omvatten verschillende genres zoals thriller, mysterie en actie. Baek Hee-soo, die wordt verdacht van plagiaat, overwint een inzinking en publiceert een nieuw boek. Maar ook dit boek wordt ervan beschuldigd geplagieerd te zijn, blijkbaar hangt er een vreemde vibratie in het landhuis waar ze het boek heeft geschreven.

_________________
Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Tue Sep 14, 2010 9:32 pm

Memories Of Matuko


Verhaal:
Sho, a young teenager that lives by himself in Tokyo, receives a surprise visit from his father. His father is carrying a white box, the he explains to his son, contains the ashes of his Aunt Matsuko. She was recently found murdered by a river in Akawara. His father explains that Aunt Matsuko lived alone and because he has to go back to his hometown, asks Sho to go to his aunts’ former apartment and clean up any mess that may be left behind.

Once Sho, arrives at his Aunt’s apartment, he discovers that she lived in a filthy old apartment, full of trash bags filled with junk that she has had collected over the years. Sho does not remember ever meeting Matsuko, nor does he know of anything about her past. As he goes through her belongings and speaks with some of her neighbors, he gradually pieces together her life which was filled with tragedy and heartbreak.

Trailer:Waardering:
Vorige week gezien en eerste wat in me opkwam toen hij was afgelopen was 1 woord: wow..

Knettergek, grappig, veel kleurtjes en experimentjes zoals disney vogeltjes met als basis een tragisch verhaal. En verdomd het werkt ook nog...

Toen ik het woordje musical zag staan vreesde ik een Disney achtig iets waar ze om de haverklap gaan zingen, maar zelfs dat is mooi verwerkt in de film zodat het niet stoorde. Alle liedjes zijn of op de achtergrond of hebben daadwerkelijk een functie.

Dus nogmaals: Wow..

heel erg tof.

Van de regisseur van Kamikaze Girls btw.

Goth


Verhaal:
High school studenten Itsuki Kamiyama (Kanata Hongo) en Yoru Morino (Rin Takanashi) delen een vreemde fascinatie voor menselijke wreedheid en moord. Kamiyama wist dat ze een connectie hadden, nadat hij een snijwond zag op haar pols. Samen gaan ze op zoek naar een serie-moordenaar, in een poging om diens laatste twee slachtoffers te vinden. Niet om de moordenaar te pakken te krijgen, maar om te zien hoe de moordenaar te werk gaat.

Trailer:


Waardering:
Ik ben in dubio over de 2 hoofdpersonages in de film. OF het zijn de meest cliché goths die je maar kan bedenken (in dat geval voel ik me als liefhebber van het genre beledigd), OF het zijn 2 behoorlijke sick fucks... (in dat geval draagt het alleen maar bij aan de toch al behoorlijk morbide sfeer van de film)
Ik ga maar voor het laatste gezien de jongen de hele tijd een witte bloes aan heeft en net doet alsof ie een doorsnee tiener is in het bijzijn van zijn vrienden en het meisje zichzelf niet wit schminkt.
Maar buiten dat.. obsessie met de dood CHECK, fascinatie met zelfmoord CHECK.

That said...

Als ik de film in 1 woord zou moeten omschrijven zou het 'Morbide' zijn.
GOTH heeft een sfeertje... Het heeft iets ongemakkelijks. En dat komt vooral door het camerawerk. Alles is ziet er klinisch uit, zelfs de lijken, en is expres overbelicht. Daar komt bij de obsessie (want serieus die kids in de film sporen niet) voor alles, maar dan ook echt ALLES wat met de dood te maken heeft door de 2 hoofdpersonen.

De film trapt bovendien al gelijk goed af door de vondst van een geposeerd lijk midden in een druk park. Een lijk dat een waar de hand van is afgezaagd.

En zo gaan we zo'n dikke 90 minuten verder. Dood en verderf alom.

GOTH ademt sfeer. Cliché misschien, ik weet het niet, maar de film maakte me wel ongemakkelijk.
En het is ook een film die ik wil herzien.


Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Sep 17, 2010 7:38 pm

Arakimentari


Verhaal:
Documentaire over het leven en werk van de Japanse fotograaf Nobuyoshi Araki en de impact die zijn werk gehad heeft op de Japanse populaire cultuur. Araki's faam en de discussies over zijn fotografie heeft hij voor het grootste deel te danken aan zijn werk met naaktmodellen, die de werelden van kunst, erotiek en pornografie door elkaar heen laat lopen. Er wordt vaak gezegd dat deze foto's de ban van op de vertoning van schaamhaar in Japan hebben teruggedraaid. Araki wordt door zijn fans gezien als een van de grootste voorstanders van vrijheid van meningsuiting in Japan.

Trailer:


Waardering:
Araki is een apart mannetje. Punk maar nerdy, kinky maar toch respectvol.

Voor ik deze film zag kwam ik her en der kritiek tegen over dat de tegenstanders van zijn foto's (conservatieven en feministen) niet aan het woord kwamen. Dat het 1 grote lofzang was over Araki. Na het zien van de film ben ik het daar niet helemaal mee eens.

De controverse wordt wel aangehaald maar de film vind ik er niet om draaien.

Arakimentary is niet zozeer over de voor en tegenstanders van zijn werk, maar meer een kijkje in het leven van een excentrieke fotograaf met wat anekdotes van vrienden en collega's (waaronder Björk en Takeshi Kitano).

Dat geeft misschien een wat eenzijdig beeld van de man maar als je hem aan het werk ziet krijg je wel het idee dat hij meer doet dan enkel spannende plaatjes schieten. Maar ook in de her en der terugkerende collages van foto's merk je dat Araki wel degelijk oog heeft voor stijl en gevoel. Vooral in het laatste gedeelte van de film als hij over zijn overleden vrouw vertelt.

Arakimetary is visueel erg mooi en net als de foto's van Araki ook best wel expliciet. Er zit veel naakt in, maar ik vind het nergens echt vulgair. Kinky ja maar het is geen recht toe recht aan porno. Meer ondeugend.

In any case, heb ik me niet verveeld.Back to top Go down
Choon
Forum Monkey
avatar

Pig
Posts : 301
Join date : 2010-05-04
Age : 35

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu Sep 23, 2010 7:34 pm

gezien


Ghibli's
Kiki
Ponyo
Totoro
Howl


nu aan de mononoke of gedo senki weet niet welke maar zullen wel allebei worden Razz
Back to top Go down
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Sep 24, 2010 9:54 pm

Love On Sunday: Last Words


Verhaal:
Tienermeisje Nagisa heeft pas haar moeder aan kanker verloren als ze te horen krijgt dat zij dezelfde ziekte heeft en nog hooguit drie maanden te leven. Ze gaat terug naar haar geboorteplaats om haar eerste liefde Satoshi te bezoeken. Die is inmiddels volwassen, woont alleen in zijn ouderlijk huis en blijkt een verhouding te hebben met een getrouwde vrouw. Ofschoon hij minder blij is haar te zien dan zij hem, nodigt hij haar uit een tijdje bij hem te komen wonen. Ze verzwijgt haar ziekte en er ontstaat een geforceerde sfeer tussen beide. Voor Nagisa wordt het verblijf een zoektocht naar de betekenis van liefde en dood.

Trailer:


Waardering:
Van Ryuichi Hiroki (Vibrator en It's Only Talk) zag ik afgelopen zondag Love On Sunday - Last Words

De eerste Love On Sunday vond ik al een mooie film en deze sequel (ondanks dat het compleet andere personages zijn) is zo nodig nog mooier.

In tegenstelling tot alle andere films over dodelijke ziektes wordt in Love On Sunday 2 de ziekte zelf nauwelijks getoond. We krijgen in het begin te horen dat Nagisa gaat sterven maar verder verzwijgt ze het tegen iedereen (op een klein meisje na) en verteld ze het ook niet tegen de jongen waar ze van houdt. Iets wat de eindscene (en nee de film eindigt niet cliché dat ze sterft) hartverscheurend maakt.

De film is ook nergens echt sentimenteel. Het is puur Nagisa die gaande weg moet accepteren dat ze dood gaat en dat haar grote liefde zijn eigen leven heeft. Dat het leven helaas niet zo rooskleurig is als je graag ziet.

Iets wat door het sterke acteerwerk en sobere camerawerk (al zijn er genoeg mooie plaatjes in de film te zien. Ik doel meer op het feit dat het nergens flashy is) goed over komt.

Mooie film die me net als de eerste Love On Sunday wel even bij blijft.


Harmful Insect


Verhaal:
De 13 jarige Sachiko raakt vervreemd van de wereld wanneer haar moeder zelfmoord tracht te plegen. Daarbij doet een hardnekkige roddel de ronde dat ze een relatie met een leraar zou hebben. Ze gaat niet meer naar school en haar enige houvast is de vriendschap met een oudere jongen en een veel oudere zwerver. Uiteindelijke pogingen om haar leven weer op te pakken lijken op niets uit te lopen.

Trailer:


Waardering:
Had gister behoefte aan een zware film dus heb ik Harmful Insect (Gaichu) herkeken.

Harmful Insect is niet bepaald subtiel in zijn misère. Nee, de film voelt aan alsof ie je in je maag stompt, je gezicht intrapt en daarna over je heen pist.
Sachiko (sterk gespeeld door de altijd liefelijke Aoi Miyazaki) heeft een kut leven en dat zal je weten ook.
De film begint dan ook gelijk met Sachiko's moeder die haar pols doorsnijdt.

Maar toch voelt de film ondanks het gebrek aan subtiliteit op een bepaalde manier realistisch aan. Dit is waarschijnlijk te danken aan de zwijgzame Aoi Miyazaki die net als in EUREKA weer goed haar best doet om een getraumatiseerde tiener neer te zetten.

Beste scene imho is als Sachiko er eindelijk genoeg van heeft en door draait. Haar destructieve gedrag vergezeld door een agressieve garage rock soundtrack is erg gaaf gedaan.

Harmful Insect zal misschien niet iedereen raken maar ik vind hem tof.
Zoals iemand op Moviemeter aanhaalde: Als de eerste 5 minuten je weten te boeien zal je de film goed vinden. Zo niet dan is het niets voor je.


Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Tue Oct 05, 2010 9:20 pm

Daisy gezien en beoordeeld met een 7.Geregisseerd door Wai-keung Lau met Ji-hyun Jun, Woo-sung Jung en Sung-jae Lee... Hye-young woont in Haarlem waar ze schildert als straatartieste. Elke namiddag krijgt ze bloemen thuisbezorgd van een onbekende aanbidder. Die maakt zich niet kenbaar omdat hij haar onbezorgde bestaan onverenigbaar vindt met zijn bendeleven in een Chinese gang en hij bewondert haar van op een afstand. Dat wordt omgegooid als Jeong Woo, een detective, tijdens een internationale missie met bloemen op de markt verschijnt. Hye-young denkt dat hij de geheime aanbidder is en de detective speelt mee omdat het zijn opdracht ten goede komt. Het bendelid raakt gefrustreerd door de plotselinge belager en er ontspint zich een gevaarlijke driehoek van liefde en geweld...Best wel toffe film van Andrew Lau die met Infernal Affairs hoge ogen gooide in de Internationale filmwereld. De film begint traag maar ontwikkeld zich als een driehoek love story met een crimineel, de agent en een mooie vrouw. Het is wel apart dat deze film geregisseerd is door een Cantonees die een compleet Koreaanse cast heeft en volledig in Nederland opgenomen is. Het is een traag opbouwende film die plots wreed verstoord wordt door een harde confronterende shooting op een volgens mij Haarlems plein en de film wordt meer en meer een volwaardige thriller met een goede cast en evengoede acteerprestaties. Veel scenes zijn ook in Amsterdam geschoten.
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
GoldenApe
AmaZia User
avatar

Cat
Posts : 121
Join date : 2010-05-13
Age : 31
Location : Sneek

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Wed Oct 06, 2010 12:07 pm

Singha wrote:
Daisy gezien en beoordeeld met een 7
Op je Twitter gaf je 'm nog een 6 Razz

Lijkt me trouwens wel een interessante film, moet 'm binnenkort maar eens gaan kijken.
Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Wed Oct 06, 2010 4:12 pm

Ja klopt, maar kreeg er toch opeens een beter gevoel over, omdat die film toch wel lang bleef hangen in mijn kop. Daarvandaan dat extra puntje

_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu Oct 07, 2010 8:14 am

Wong Kar Wai's ''DAYS OF BEING WILD'' gezien en beoordeeld met een 6.5. Yuddy (Leslie Cheung) speelt een egoistische, lanterfanterende playboy die Su Lizhen (Maggie Cheung) slecht behandelt. Op zoek naar liefde en naar zijn moeder komt hij bij toeval een bewonderaar van Su tegen, met wie hij zijn laatste uren zal slijten. Bitterzoete liefde, versplinterde levens, melancholie, eenzaamheid en mystiek; Wongs rode draden schieten al hechter wortel in Days of Being Wild. Een epos die cameraman Chris Doyle voor het eerst in sensuele sfeerbeelden wikkelt. Eerste deel van Wong Kar Wai's romantische trilogy, waarvan ''In The Mood For Love'' en ''2046'' de afsluitende delen zijn....Op zich een mooie film, maar ik kon er niet zo goed inkomen omdat ik de film net iets te traag en te saai vondt, ondanks het uitstekende acteerwerk van de topcast in hun prille carriere. Blijft wel altijd een feest om Maggie Cheung aan het werk te zien, wat een prachtvrouw is het toch.


_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Thu Oct 07, 2010 10:53 pm

Tetsuo - The Iron Man


Verhaal:
Een keurige Japanse zakenman ramt zijn auto per ongeluk tegen die van een cyberpunk die als hobby heeft metalen onderdelen te transplanteren in zijn lichaam. Na deze ontmoeting begint de zakenman op onverklaarbare wijze te veranderen in een metalen cyborg. Zijn identiteit en die van de cyberpunk worden langzaam maar zeker verweven tot één.

Trailer:


Waardering:
Cyberpunk pur sang en het is heerlijk.
Grotesk met de juiste hoeveelheid cheese en een vette industrial soundtrack.
Terechte cult classic die keer op keer tof blijft.
Ook leuk voor een filmavondje in combinatie met Eraserhead en Pi.

The Girl Who Leapt Through Time


Verhaal:
Als de 17 jaar oude Makoto Konno de gave heeft om, vrij letterlijk, terug in de tijd te "lopen", begint ze meteen op school cijfers te verbeteren en persoonlijke misstappen recht te zetten. Ze komt er echter snel achter dat het verleden veranderen niet zo makkelijk is als het lijkt.

Trailer:


Waardering:
2de keer dat ik hem zie en het blijft een hele fijne film. Niet geniaal maar toch wel bovengemiddeld.
Het verhaal is eigenlijk heel simpel. Makoto is een jonge meid zonder zorgen die gaande weg verantwoordelijkheid leert en volwassen wordt. Heel erg coming of age dus. Maar dan in combinatie met wat kleine science fiction elementjes. Strooi hier nog wat romantiek en humor bij en je hebt The Girl Who Leapt Through Time.

Wat me wel stoort bij deze anime zijn de character designs. Ze zijn me een beetje te 'bland'. Ze hoeven niet direct blauw haar van me te hebben, liefst niet zelfs, maar ze springen niet echt uit het scherm als het ware. Gelukkig maken de persoonlijkheden een hoop goed.

Zoals ik al zei, een hele fijne film met een hoop emotie.


Ju-On - Black Ghost


Verhaal:
Terwijl de verpleegster Yuko op het zieke meisje Fukie moet passen, krijgt ze allerlei vreemde visioenen. Als Fukie eenmaal geopereerd wordt, vinden de chirurgen in haar lichaam een cyste, die het overblijfsel van haar overleden tweeling blijkt te zijn. De cyste blijkt een vreselijke vloek te bevatten, en al snel wordt de vader van Fukie krankzinnig en pleegt hij een gruwelijke moord...

Trailer:


Waardering:
Eerste wat in me opkwam was: "Hell erg 'direct to video'"
Absoluut niet in de same league als Ju-on 1 & 2 en Ju-on The Grudge 1 & 2 (En Buffy in Japan negeer ik hierbij) maar ik betrapte me 's nachts er toch op dat ik wat paranoia werd toen ik een dreun tegen de muur hoorde (okay was iemand in de andere kamer die slaapdronken terug van de WC kwam, maar toch).

Niet super dus maar wel vermakelijk.

Wel een nitpick puntje overigens. Waarom moeten al die geesten in hemelsnaam dat rare geluid maken net als Kayako in de eerste 4 films. Ze maakte het geluid omdat haar strottenhoofd was verbrijzeld. Het slaat nergens op dus dat de andere geesten dit geluid maken.


Fine, Totally Fine


Verhaal:
Teruo, de oudste zoon van de eigenaar van een tweedehandsboekwinkel, heeft een droom; 's werelds grootste spookhuis bouwen. Net voor zijn 30ste verjaardag, verspilt Teruo nog steeds zijn tijd. Op een dag komt, dankzij de introductie van Hisanobu, een jeugdvriend, een extreem onhandige schilderes werken in de boekwinkel. Dit is Akari, een lief, mooi meisje waar Teruo en Hisanobu allebei verliefd op worden. De boekwinkel wordt een plek waar alle individuen die door de maatschappij zijn uitgestoten terecht kunnen.

Trailer:


Waardering:
Traag en voorspelbaar maar aan de andere kant ook heerlijk mellow en feelgood. En ook ontzettend droog (moest ook regelmatig hard lachen) en bij vlagen super absurd.

Geen topper misschien maar ik heb me wel ontzettend vermaakt en een goed gevoel aan de film over gehouden.

Back to top Go down
Singha
Anime Fan
avatar

Cat
Posts : 405
Join date : 2010-04-28
Age : 54
Location : Hillywood

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Fri Oct 15, 2010 7:30 pm

RING / RINGU gezien en beoordeeld met een 8.5. Een geheimzinnige videoband: wie er naar kijkt, heeft nog zeven dagen te leven. De engste film van de afgelopen tien jaar? Oordeel zelf. Onheilspellende tv-ruis, flikkerende videobeelden en lijken met akelig verwrongen gezichten. Met het huiveringwekkende RING, gebasseerd op de bestseller van Koji Suzuki, maakte Hideo Nakata de meest succesvolle Japanse horrorfilm aller tijden...Weet het niet zeker, maar ik denk dat dit ook de eerste Japanse horrorfilm is, waarvan een Amerikaanse remake uitgekomen is. Het blijft een creepy film, alhoewel het personage Sadako inmiddels uitgegroeid is tot een Aziatisch statussymbool voor vele horrorfilmmakers die er veel inspiratie uitgehaald hebben voor hun eigen produkt, en nog komen er veel films uit met het zogenaamde ''zwarte haren'' item. Ach ja, oermoeder ''Sadako'' waar het allemaal mee begon. Was wel weer leuk om terug te zien.EBOLA SYNDROME gezien en beoordeeld met een 2. Wanneer een Chinees bendelid zijn gangsterbaas en diens vrouw vermoord, vlucht hij naar Zuid-Afrika. Daar verkracht hij een doodzieke Zulu vrouw en loopt het dodelijke Ebola-virus op. Moord, verminking, verkrachting en uitbraken van het Ebola-virus zijn allen terug te leiden tot het restaurant waar de moordenaar werkt...Blegggh, wat een slappe zieke film is dit en zal er niet veel woorden vuil aan maken. Een wanproduct van regisseur Herman Yau, die maar snel teruggaat in die horrorbox die in de kast staat om er nooit meer uit te komen. Alhoewel er toch een geinig stuk in zit waarin de eigenaar van het restaurant en nog twee mensen vermalen worden en als hamburgers op de borden van de gasten komen, dus daarom die 2, anders had deze een 1 gekregen.MEGANE gezien en beoordeeld met een 10. Op een mooie lentedag arriveert Taeko, een gestresste professor uit Tokyo, op een eiland in het zuiden van Japan voor een vakantie. Een enorme koffer achter zich aan slepend. Het is een bijzonder eiland en Taeko verwacht met rust gelaten te worden. Ze is dan ook niet blij wanneer de onbezorgde Sakura de vrijheid neemt haar kamer binnen te komen om haar te wekken. Ze is er ook niet van gecharmeerd om elke maaltijd aan tafel te schuiven bij Yuji, Sakura en Haruna, een biologielerares van de lokale school. En wanneer Taeko de omgeving wil verkennen wordt ze aangekeken alsof ze van een andere planeet komt. De eilandbewoners besluiten haar eens een mooie les in onthaasten te leren...MEGANE is een film als een droom. Het prachtige camerawerk, de schitterende locatie en de vlekkeloze aankleding zorgen beslist voor innerlijke rust...Wat een heerlijke film is dit en je zou zo het vliegtuig pakken om zelf dat eiland te gaan betreden. Zo mooi is alles, en het blijkt maar weer dat de Japanners in staat zijn om fantastische meesterwerken op het witte doek te toveren. Alles klopt aan deze beauty.
_________________
www.twitchfilm.com
Back to top Go down
http://amazia.forumotion.com
Zeitgeist
Forum Monkey
avatar

Snake
Posts : 342
Join date : 2010-05-06
Age : 41
Location : Earth

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sat Oct 16, 2010 3:04 am

Singha wrote:

MEGANE gezien en beoordeeld met een 10. Op een mooie lentedag arriveert Taeko, een gestresste professor uit Tokyo, op een eiland in het zuiden van Japan voor een vakantie. Een enorme koffer achter zich aan slepend. Het is een bijzonder eiland en Taeko verwacht met rust gelaten te worden. Ze is dan ook niet blij wanneer de onbezorgde Sakura de vrijheid neemt haar kamer binnen te komen om haar te wekken. Ze is er ook niet van gecharmeerd om elke maaltijd aan tafel te schuiven bij Yuji, Sakura en Haruna, een biologielerares van de lokale school. En wanneer Taeko de omgeving wil verkennen wordt ze aangekeken alsof ze van een andere planeet komt. De eilandbewoners besluiten haar eens een mooie les in onthaasten te leren...MEGANE is een film als een droom. Het prachtige camerawerk, de schitterende locatie en de vlekkeloze aankleding zorgen beslist voor innerlijke rust...Wat een heerlijke film is dit en je zou zo het vliegtuig pakken om zelf dat eiland te gaan betreden. Zo mooi is alles, en het blijkt maar weer dat de Japanners in staat zijn om fantastische meesterwerken op het witte doek te toveren. Alles klopt aan deze beauty.
Lol told ya so Very Happy
Back to top Go down
GoldenApe
AmaZia User
avatar

Cat
Posts : 121
Join date : 2010-05-13
Age : 31
Location : Sneek

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Sun Oct 17, 2010 9:04 pm

So Close (2002)Verhaal
IMDB: A conflict of interest between two high-kicking assassin sisters is complicated as they're pursued by the criminals who hired them and an equally high-kicking female cop.

Oordeel
Het hoeft geen geheim te zijn dat ik een fetish heb voor bewapende en kont-schoppende vrouwen, dus wat dat betreft kwam ik met deze film behoorlijk aan m'n trekken. Zhao Wei en Karen Mok verbleken een beetje naast de sexy Shu Qi, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de extra screen-time die ze om verhaaltechnische reden krijgen.
So Close deed me heel erg aan een Jackie Chan film denken: veel actie, slap verhaal, leuk om naar te kijken.
Probleem is echter dat waar Jackie Chan een enorme dynamiek in zijn films weet te krijgen, deze film af en toe wat minder vloeiend verloopt. Ietwat statische actie-scenes, ronduit saaie auto-achtervolgingen en een groot aantal overbodige/nutteloze shots maken dat de film all-in-all best middelmatig is.
Maar goed, de film is dan ook alles wat je van een "Jackie Chan met tieten" kan verwachten Very Happy
Back to top Go down
BuzzzFuzzz
AmaZia Fan
avatar

Posts : 223
Join date : 2010-05-07
Location : Lelystad

PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   Wed Oct 20, 2010 7:21 am

Runaway from homeEen leuke film alleen zonde dat er weer zo standaard Koreaans drama van gemaakt moet worden

_________________
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Laatste film die je gezien hebt   

Back to top Go down
 
Laatste film die je gezien hebt
Back to top 
Page 4 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Crown Lynn on film...... 1949
» The 1943 Film (Claude Rains)
» Cannes Film Festival
» Film Canister Fuel Tank Update
» Quantic Dream's Short Film: Kara.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
AmaZia :: Forum :: Asian movies-
Jump to: